Evden Uzakta Bir Ev” Misyonuyla Şekillenen Kreş

Ev şeklindeki açıklıkları ve neşeli tonlarıyla New York'ta bulunan kreş, BAAO ve 4|MATIV tarafından tasarlandı.

Mi Casita isimli anaokulu Bedford-Stuyvesant semtindeki yeni bir karma kullanımlı gelişim projesi içinde yer alıyor. 325 metrekarelik alan, yerel ofisler BAAO ve 4|MATIV tarafından ortaklaşa tasarlandı.

Okulun “evden uzakta bir ev” olma misyonuyla şekillenmesi ve Brooklyn’de bir arada var olan farklı kültürleriyle bir alan yaratılması amaçlanmış.

Merkez, hem lavabo hem de sosyal buluşma noktası olarak işlev gören L şeklinde bir oluğun etrafında esnek bir şekilde organize edilmiş birkaç odaya sahip. Doğal ışığın, sokağa bakan büyük pencerelerden içeri girmesi sağlanmış.

Alan, renk patlamalarının baştan sona dahil edildiği beyaz duvarlar ve soluk akçaağaç döşemenin dahil olduğu basit ve temiz yüzeylere sahip.

“Alan boyunca kullanılan renklerle dramatik etki yaratıldı. Tavanda, parlak mavi bir gökyüzünün altında olma hissi vermesi için turkuaz ve ışık küreleri kullanıldı.”

Mavi, ana alandaki duvarlarda ve ebeveynler için ortak çalışma alanına inen bir merdiven boşluğunda bulunan turuncu renkle eşleştirilmiş.

Okulun misyonu, ev ve şehirle ilgili grafik öğelerin geliştirilmesine ilham vermiş. Örneğin, ekip banyoya, bir bina topluluğunu andıran karolar yerleştirmiş.

“Banyo ve lavabo etrafındaki karo mozaikte soluk mavi tonlarında bir grafik, şehir silüetine atıfta bulunuyor ve pencere işlemesinde doğrusal bir unsur olarak yankılanıyor.”

Diğer alanlarda, tasarımcılar üçgen çatılı evler şeklinde duvar oyukları oluşturmuşlar. Bu açıklıklar, geçitler ve çocukların girebileceği küçük ölçülerde okuma köşeleri olarak hizmet veriyor.

Asma katta, ev şeklinde bir bölme, müfredatla ilgili mevsimlik görüntüler barındırıyor.

Hareketli mobilyalar, kreşin bir sanatçı tarafından organize edilen performanslar da dahil olmak üzere özel etkinlikler için yeniden yapılandırılmasına olanak tanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın