Ev Diyebileceğimiz 15 Uzay Aracı

Ridley Scott'ın epik kült klasiği Blade Runner'dan sonraki ilk bilimkurgu filmi Prometheus, geleceğin modern metropolüne yeni bir tarz tanımlayan bir gözle baktı.

Film bu Cuma gösterime giriyor ve çok heyecanlıyız. Uçan arabalar ve insan görünümündeki robotlar tarafından istila edilmiş bir dünyaya yakın olmasak da, hala Venüs’ün uygun bir kaçış seçeneği olduğu ve diğer gezegenlerden çok güzel yaşam formlarının bir paket Reese’s Pieces ile ilgili konuşmak için uğrayabileceği bir günün hayalini kuruyoruz.

Gelecekle ilgili doyumsuz merakımızı karşılamak için film ve televizyonlardaki unutulmayan uzay istasyonlarının, uzay otellerinin ve galaksiler arası savaş gemilerinin bazılarının içlerine bakabileceğimizi düşündük. Bu da bizi şu soruya götürdü: Uzayda hiç yaşayabilir miyiz? Eğer uzay mimarisi filmlerdeki, kuşkusuz, yaşanabilir uzay araçlarının çarpıcı, lüks ve eğlenceli tasarımlarına biraz da olsa benziyorsa, bizim cevabımız kesinlikle evet. The Fifth Element’in Fhloston Paradise Hotel’inin gözden düşen geniş iç mekanlarından, ürpertici Solaris Uzay istasyonunun eski ve yenisinin başarılı karışımına kadar, bu dünyada olmayan, en iyi yaşanabilir yerleri gözden geçirmek için galeriye bakabilirsiniz. Belki de Richard Branson neticede doğru fikri bulmuştur.

Etiketler

Bir yanıt yazın