Ev Denilen Yer

Londra Tasarım Festivali kapsamında Trafalgar Meydanı'nda ev şeklinde pavyonlar inşa edildi.

Airbnb tarafından desteklenen “Ev denilen yer” isimli proje, İngiliz tasarım stüdyoları Jasper Morrison, Studioilse, Raw Edges ve Patternity tarafından hazırlandı.

Her ekip kendi kafalarındaki “ev” algısını pavyonlarına yansıttı. Morrison, bir güvercin yakalayıcısının evini temsil eden projesinde bu evin Trafalgar Meydanı’nın ortasında olmasını ironik hale getirirken Studioilse, evin insanlar için ne demek olduğunu sorgulayarak pavyonda Twitter üzerinden “ev nedir?” sorusunun cevaplarını görselleştiriyor.

Raw Edges, bir zamanda bir yerde olma halini sorunsallaştırarak tasarladıkları evde hareketli duvarlar sayesinde mekanı yatak odası, oturma odası, mutfak ve banyo olarak dönüştürebiliyor.

Patternity ise ev kavramını makro ölçekte değerlendirerek tüm gezegeni bir ev olarak ele alıyor. Pavyonlarının ortasında bir çiçek dürbünü oluşturan ekip, içeriden ve dışarıdan izlenebilen bu dürbünü ziyaretçilerin çevirip daire, çizgi, üçgen gibi hayatın temel yapıtaşlarını oluşturan şekilleri görmelerini bekliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın