Ev Dekorasyonunda Parke Seçimi Neden Önemlidir?

Ev ve iş yeri dekorasyonunun en önemli unsurlarının başında parke zemin kaplamaları gelir. Siz de evinizin genel dizaynına uygun ve dirençli bir parke seçerek daha şık, doğal görünümlü ve uzun ömürlü bir yaşam alanı yaratabilirsiniz.

Parke Nedir?

Parke, en iyi zemin kaplamaları arasında gösterilen ve genelde ahşap ya da laminant malzemeden üretilen düz ve sert bir panel türüdür. Ahşap ya da lamine parke, evinizde ya da iş yerinizde doğal bir görünüm yaratmanıza yardımcı olurken, laminant parke türleri ise dirençli ve kolay temizlenebilir yapılarıyla öne çıkar. AGT gibi uluslararası standartlardaki markaların parkeleri ise hem doğal ahşaptan hem de uzun ömürlü kullanım sağlayacak ileri teknolojilerle üretilir; güzelliği ve dirençliliği birlikte sağlar.

Parke Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Hem güzel görünen hem de uzun ömürlü bir ev ya da ofis dekorasyonu için doğru parke modelini seçmek son derece önemlidir. Dünyanın önde gelen parke üreticilerinden AGT, sunduğu çok çeşitli renk, desen ve yapıdaki parke modelleriyle evinize en uygun parke seçimini yapmanıza yardımcı olur. Peki parke seçimine neleri dikkat etmek gerekir? İşte parke seçmenin püf noktaları:

  • Parkenin hangi malzemeden yapıldığını öğrenin ve bu malzemenin beklentilerinizle uyumlu olup olmadığını düşünün. Örneğin, temizlik kolaylığını ya da uzun ömürlü kullanımı önemsiyorsanız, laminant MDF parkeleri tercih edebilirsiniz.
  • Parkenin uluslararası kalite standartlarında üretildiğinden emin olun. Örneğin, dünyanın önde gelen parke üreticilerinden olan AGT’nin parkeleri, zararlı kimyasal içermediklerini kanıtlayan Blue Angel ve çevreci teknolojilerle üretildiklerini gösteren EPD sertifikalarına sahiptir.
  • Setiğiniz parkenin genel ev dekorasyonunuzla ve mobilyalarınızın tarzıyla uyumlu renk, desen ve tarza sahip olmasını sağlayın.
  • Parkenin UV ışınları, aşınma, çizilme, nokta darbeleri gibi dış etkenlere karşı dirençli olduğundan emin olun.

Ev Dekorasyon Türleri ve Parke Kullanımı

Modern, klasik, retro, minimalist veya bohem gibi birçok ev dekorasyonu türü bulunur. Bunlar arasından tarzınıza en uygun olanı seçmeli ve parke tercihinizi de bu ev dekorasyonu seçiminizle uyumlu yapmalısınız.

Modern evler genellikle temiz çizgilere, açık renklere ve yenilikçi mobilyalara odaklanır. Klasik tarz daha zarif hatlara ve geniş bir renk paletine sahiptir. Minimalist ev dekorasyonunda sade tasarımlar öne çıkarken az sayıda ve çok işlevli eşya kullanılır. Bohem tarzı yansıtan ise rengarenk desenler ve evin dört bir yanına yerleştirilmiş sanatsal nesnelerdir. Her tarzda ev dekorasyonunda parke kullanımı yaygındır. Klasik ve bohem tarzda balıksırtı parkeler yaygın şekilde kullanılırken modern ve minimalist ev dekorasyonunda her tür parke tercih edilebilir.

Minimalist Ev Dekorasyonunda Parke Seçimi

Günümüzün en popüler ev dekorasyonu tarzlarından biri az eşyanın tercih edildiği minimalist tarzdır. Bu tarzda beyaz, gri, bej gibi nötr renklere sahip parkeler tercih edilmelidir.

Modern Dekorasyon Stillerinde Parke Kullanımı

Modern ev ve iş yeri dekorasyonunda açık renkli parke kullanımı son derece yaygındır. Laminant MDF parkeler bu tarz dekorasyonda özellikle tercih edilir.

Ahşap ve Diğer Zemin Malzemeleriyle Uyumlu Parke Seçimi

Bohem ve klasik tarzlarda ahşap parke kullanımı son derece yaygındır. Masif ahşap parke seçiminde iyi işçilik, uzun ömürlü kullanım ve şık görünüm için önemli bir unsur olarak öne çıkar.

AGT Parke Modelleri ile Ev Dekorasyonunuzu Tamamlayın

Dünyanın önde gelen parke üreticilerinden AGT, her dekora uyumlu ve yüksek kalite standartlarında, ileri teknolojilerle üretilen parke modelleriyle evinize şıklık katar. Tüm AGT parkeleri Floor Score ve E0 sertifikasına sahiptir. Aynı zamanda 24 saat suya dirençli olan koleksiyonlarına ek olarak 72 saat suya dirençli Mood Parke koleksiyonu da tercih edilebilir.

AGT parke modelleri, doğal ahşaptan üretilir ve nefes alan mekanlar yaratmanıza yardımcı olur. Doğal ahşaptan üretilen, sıfır emisyon değerine sahip AGT Parke Koleksiyonları ile nefes aldıran mekanlar yaratın!

Etiketler

Bir yanıt yazın