Esnek Çözümlerle Yenilenen Bir Konut Yapısı

ABD eyaleti Maryland'daki mütevazı bir konut, McInturff Architects tarafından yenilenerek yapıya silindir şeklinde bir merdiven kulesi eklenmiş.

Ev sahiplerinin, evde mobilya kullanılmamasını istemeleri üzerine mimarlar, yemek için küçük portatif bir masa dışında hiçbir mobilya kullanmamış.

Yapıda, alanların işlevlerini belirleyen eşyalar bulunmadığından farklı şekillerde kullanımlar için daha fazla esneklik yaratılmış.

Sınırları olmayan odalar, gizli kayar kapılar vasıtasıyla gün boyunca evin tamamının açık olmasına veya kapıların kapatılarak geceleri iki yatak odası oluşturulmasına olanak sağlamış. Yatak odalarında, gündüzleri görünmemesi için katlanıp saklanabilen iki yatak kullanılması tercih edilmiş.

112 metrekarelik 2 katlı evde üst kata daha önce sadece portatif merdivenle erişim sağlandığı için mimarlar bu sorunu; yapıya, girişin ve yeni merdivenin dahil olduğu beyaz bir hacim ekleyerek çözmeye çalışmış.

Zemin kat mutfak ve yemek alanı şeklinde düzenlenirken, evin arka tarafına, çevredeki peyzaj manzarasını sunan bir teras eklenmiş. Yapının cephesi, siyah renkli tahta çatı kiremidi ile kaplanmış ve bu, beyaz renkli yeni eklenti ile tezat oluşturmuş.

İç mekanda da beyaz duvarlar ve ahşap zemin tercih edilmiş.

Dairesel çatı penceresi ile ahşap sarmal merdiven aydınlatılırken, evin ısınması da şömine ile sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın