Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğrencileri ile “3 Mimar 3 Yapı” Gezisi

Türk Serbest Mimarlar Derneği eğitime katkı projelerine bir yenisini daha ekledi. 28 Mart 2014 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Ankara'nın 3 önemli yapısını mimarları ile birlikte yerinde gördüler.

Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü organizasyonu ile gerçekleşen gezide öğrenciler, TSMD üyeleri mimarların projelerinden Melek İpek Kız Öğrenci Yurdu, Tepe Prime ve TSK Özel Bakım Merkezi binasını mimarları ile birlikte görme fırsatı yakaladılar.

İlk olarak Melek İpek Kız Öğrenci Yurdu binası proje müellifi Yeşim Hatırlı öncülüğünde gezildi. Alışılmış yurt yapılarından farklı bir tasarıma sahip olan bu yapıyı gezerek, mimarlık öğrencileri farklı bir örnek deneyimlemiş oldular. Gezinin ikinci durağı Tepe Prime oldu. Üyemiz Ali Osman Öztürk’ün müellifi olduğu projenin ofis daireleri, Süreyya Atalay ve Canan Karakaya öncülüğünde öğrenciler ile birlikte gezildi. Son olarak da, üyemiz Hasan Özbay’ın proje müellifi olduğu TSK Özel Bakım Merkezi binasına gidilerek, sosyal yapı örneği açısından önemli bir yapıyı yerinde görme fırsatı yakaladılar.

Gezi sonrası TSMD Mimarlık Merkezi’ne gelerek, proje müellifleri projelerini görselleri ile desteklenmiş sunumları ile öğrencilere aktardırlar. Sunumlar sonrası öğrenciler projelerin mimarlarına yapıcı sorular yönelterek, projeleri mimarları ile masaya yatırdılar.

Soru- cevapların bitmesiyle Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Prof.Dr. Osman Tutal, projelerin mimarlarına ve derneğimize teşekkür yazılarını takdim etti.
TSMD’nin mimarlık ortamına ve öğrencilerine katkı sağlayan gezileri ileriki günlerde farklı mimarların farklı yapıları ile devam edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın