Eski yalıyı yıktı, yenisini yaptı

Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşı Aziz Torun, 2 yıl önce Boğaz'ın en nadide yalısını satın aldı. Aslına uygun tadilat yapılması gereken yalıda, kat çıktı.

AKP iktidarıyla yükselişe geçen Aziz Torun, 2010 yılında Boğaz’da tarihi Clifton Yalısı’nı satın aldı. 1890 yılında inşa edilen ve tarihte İngiliz Clifton Ailesi’nin yaşadığı yalı iki kez yangın geçirdi. Yalının arazisinde daha sonra 200 metre taban oturumlu iki katlı kagir bir bina inşa edildi.

11.5 milyon dolara aldı

Kayıkhaneler dahil 950 metrekare kullanım alanına sahip olan Clifton Yalısı, bu özelliği ile Boğaz’ın en nadide yalılarından birisi olarak gösteriliyordu. 2006 yılında satışa çıkartılmıştı ancak taliplilerin restorasyon izinleri konusunda tereddütlerinin bulunması nedeniyle yalı 4 yıl boyunca satılamadı. Torunlar Şirketler Topluluğu’nun patronu Aziz Torun, 14 Ekim 2010 tarihinde Ayşe Nilüfer Hayat (İsvan) ve Ömer Kemal İsvan’ın hissedarı olduğu Kandilli’deki Clifton Yalısı’nı 11.5 milyon dolara satın aldı.

Değeri 35 milyona çıkacak

Aziz Torun oturma amacıyla satın aldığı yalıyı yıkarak, yangından önceki haline uygun olarak yeniden inşa etmek için Anıtlar Kurulu’na başvurdu ve gerekli izinleri kolayca aldı. İstanbul VI Numaralı Koruma Bölge Kurulu’nca onaylanan 2. grup tarihi eserin inşaatı bittiğinde Torun bu işten oldukça kârlı çıkacak. Bölgedeki emlakçılar yalının tadilattan sonra değerinin 30-35 milyon doları bulacağına işaret ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın