Eski Tekel Şarap Fabrikasından Çocuk Bilim Merkezine

Kale Grubu tarafından Eski Tekel Şarap Fabrikası alanında hayata geçirilmek istenen ‘Çocuk Bilim Merkezi’ projesi Belediye Meclisi’nde sunuldu.

Kale Grubu ve Çanakkale Belediyesi ortaklığında Eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası’nın yerine yapılacak olan “Çocuk Bilim Merkezi” için, Çanakkale Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısında sunum gerçekleştirildi. Sunumdan önce İbrahim Bodur’un uzun yıllar asistanlığını yapan Asiye Bodur bir konuşma yaparak; “Çanakkale’de İbrahim Bodur’un bu konuda çok büyük arzusu vardı. Gözleri parlıyordu bu projeyi uyduğunda. Bende sonuna kadar gitmek adına bu projeye gönül verdim ve ekibin içinde yer aldım” dedi.

“Üç Önemli Projeden Biri”

Proje Mimarlarından Boğaçhan Dundaralp, 8 Bin Metrekarelik alan içerisinde gerçekleştirilmek istenen projenin İbrahim Bodur’un üç önemli projesinden biri olduğunu belirterek; “Projede Finlandiyalı ortaklarla bir çalışma yürüttük. Bizi çok heyecanlandırdı. Çocuk Bilim Merkezi, İbrahim Bodur’un üç önemli projesinden biridir. Geleceğimiz çocuklardır, dolayısıyla burada çocukların temas ettiği, dokunduğu bir yer olması hedefimiz. Proje alanı eski tekel fabrikasının olduğu alan. Biz kentsel yaklaşımı önemseyerek hareket ettik” dedi.

“Otobüslerle Mars Yolculuğu”

Proje hakkında detaylı bilgiler veren Duranalp; “Mekân iki kattan oluşuyor. Olabildiğince büyük hacimli yapı düşündük. Aynı zamanda bacayı korumak istedik. 8 bin metrekarelik alan verilmişti. 6 bin 700 metre karesini kullandık. Olabildiğince açık alanları açık tasarımlar yapmaya çalıştık. Ulaşımda ise bağımsız kentten kopuk bir yapı olmasını istemedik. Kullanılacak otobüslerde camlarda vizyon gösterileri yapabilecek ve kendini Marsta olarak görebilecek bir proje düşünüyoruz. Böyle olursa kentte otobüslerle bir tur düzenleyebiliriz. Yurt dışında yapılan bir proje… Yabancı çocukların bizim çocuklarımızdan bir farkı yok” şeklinde devam etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın