Eski Tahıl Ambarı, Kırsalda Bir Otele Dönüştürüldü

Çin'deki tarımsal yapı, dağ manzaralı ve konforlu bir tesise dönüştürüldü.

Fotoğraflar: Su Shengliang

Çin’in Zhejiang eyaleti Ningbo kentindeki bir sahil yerleşimi olan Ninghai’deki altı eski kırsal yapı yenilenen ve doğal çevre ile iletişim içindeki “LostVilla Huchen Barn Resort”, başında Helen Wang’ın olduğu Ares Partners tarafından tasarlandı.

Projenin gerçekleştiği Ningbo kentinde, tarihi yapı mirasını korumak için ilk kez 1956’da eski bir tahıl ambarı yenilenmişti. 60 yıl sonra, korumacı yaklaşım kentin geneline yayılmış durumda. Ningbo kenti, yeni yapılar yapmak yerine tarihi yapıları yenilemeyi tercih ediyor.
Çin’in milli parklarından biri olan Tiantai ve Siming dağlarının çevrelediği dağlık peyzaj, otelin manzarasını oluşturuyor.

Tarımsal yapıyı, konforlu bir tesise dönüştürürken tarihi unsurlar korunuyor. Malzemeler işlenmemiş halleriyle kaba olarak kullanılıyor. Yeni işleve uyum sağlaması için duvar boşluklarının genişletilmesiyle yapıya daha çok miktarda doğal ışık girebiliyor. Restore edilirken kaldırılan beyaz boya katmanlarının altından doğal taş duvarların özgün cephesi ortaya çıkıyor.

İç mekândaki ahşap yapıda, mümkün olduğunca az değişiklik yapılıyor. İki binadaki asma tavanların sökülmesiyle birlikte ahşap kirişler yeniden görünmeye başlıyor.

Odaların banyoları kutular içinde çözülerek, özgün yapıya daha az müdahale ediliyor.

Kompleksteki en küçük yapıya değer katan ahşap teras, güneşlenmek ve dağ manzarasının keyfini çıkarmak için özel bir alan sunuyor.

Tesiste tamamen yıkılan tek yapı, 1970’lerde inşa edilen ve özgün olmayan bir yapıydı. Bu yapının yerine, karşılama alanı ve toplantı salonu olarak işlev gören yeni bir bina tasarlandı.

Yeni yapı, çağdaş bir mimari üslupla tasarlanarak arasında bulunduğu iki tarihi taş binadan ayırt ediliyor. Otelin ana girişinin olduğu güney cephesi, muhteşem bir ilk izlenim için dağlık panoramaya açılıyor.

Manzara, yeni yapının ikinci katındaki kuzeye bakan çay salonunun geniş pencereleriyle öne çıkıyor. Aynı mekândaki eğimli batı cephesi, topoğrafya ile uyumlu bir kutu izlenimi veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın