Eski Şeker Fabrikasına 16 Katlı Konut Bloğu

New Yorklu firma SHoP Architects'in Williamsburg'daki yıkılan Domino Şeker Fabrikası'nın yerine tasarladığı sahil yapılarından ilki açıldı.

325 Kent isimli 16 katlı konut bloğu, Williamsburg Köprüsü ile fabrikanın eski rafineri binası -4 hektarlık alanda yıkımdan kurtulan tek yapı- arasında konumlanıyor.

522 tane dairenin, merkezi bir avlu etrafından düzenlendiği yapı, kademeli olarak yükselen bir siluete sahip.

Doğu Nehri’ne doğru bakan en yüksek iki bloğun merkezinde büyük bir boşluk bulunuyor, bu büyük boşluk, sosyal aktivitelere ayrılmış üç katlı bir köprü ile kapanmış.

Binanın alt kısmı paslı renkli bakır panellerle kaplanırken üst kısımlar çinko ile döşenmiş. Perde duvarlardaki delikler ise cephede ince desenler oluşturmuş.

Binanın, Brooklyn’dan panoramik manzaralar sunan teras çatısı; ikamet edenlerin kullanabilecekleri kondisyon bisikletleri, sağlık kulübü ve dinlenme salonu gibi imkanları da içinde barındırıyor.

Konaklama biriminde; stüdyo daire, tek odalı daire, tek odalı ev ofis ve iki odalı daireler bulunuyor.

Zemin katta yer alan restoran ve yoga stüdyosunun da dahil olduğu ticari alanların önümüzdeki aylarda faaliyete geçmesi planlanıyor.

Domino Şeker Fabrikası kompleksi, yaklaşık 150 yıl hizmet ettikten sonra 2004 yılında terk edilmiş, 10 yıl sonra da bir dizi gökdelen inşaası için yıkılmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın