Eski Seattle Benzin İstasyonu Alanına İnşa Edilen Bir Sanat Merkezi

Eski Seattle Benzin İstasyonu Alanına İnşa Edilen Bir Sanat Merkezi

Amerikalı mimarlık ofisi GO’C ve sanatçılar tarafından kurulan SuttonBeresCuller tarafından tasarlanan Mini Mart City Park, topluluk odaklı yeni bir kültür merkezi ve parkı olarak hayata geçirildi. Proje kapsamında, Seattle’ın Georgetown semtindeki eski bir benzin istasyonu alanını sanat etkinlikleri ve topluluk toplantıları için bir merkeze dönüştürüldü.

Tasarım aşaması, 1930’lardan kalma 450 metrekarelik benzin istasyonunun mevcut kalıntılarını koruma seçenekleri araştırılarak başlanmış ancak bu şekilde yeterli alan sağlanamayacağı anlaşılmış. Bunun yerine stüdyo, bir avluyla ayrılmış bir galeri ile toplanma alanı ve bir kamu hizmetleri alanından oluşan 139 metrekarelik bir yapı oluşturmaya karar vermiş.

GO’C, 1930’ların benzin istasyonu estetiğini olabildiğince kullanan işlevsel bir alan yaratmak istemiş. Dönemin referanslarını kullanan yapı, klasik tabelalara, sarkık bir çatıya ve bölünmüş metal pencerelere sahip olacak şekilde hayata geçirilmiş.

Projenin önemi terk edilmiş alan olarak anılan “kirlenmiş alan”ın iyileştirilmesi olmuş.

Mimarlık ofisi GO’C konuyla ilgili fikirlerini “Puget Sound bölgesinde 700’ün üzerinde ve ülke çapında 200.000’in üzerinde metruk benzin istasyonu bulunuyor. Bu proje, kentsel bir sorunu iyileştirmenin bir yolu olarak sanat ve mimarinin potansiyelini keşfederken aynı zamanda paylaşılan, çok kullanımlı bir park ve topluluk alanı yaratıyor,” şeklinde ifade ediyor.

Yapının içinde, restore edilen ahşap kirişler açıkta bırakılmış ve alanı genişletmeye yardımcı olmak için döner pencereler eklenmiş.

Açık hava etkinliklerinin düzenleneceği alanı genişletmek için yapının yan tarafında peyzajlı bir park oluşturulmuş.

Yüksek tavanlar ve sade iç mekanlar, sanat etkinliklerine uygun olacak şekilde özel olarak tasarlanırken, açılabilir pencereler yapının dış alanlarla fiziksel olarak bağlantı kurmasını sağlamış.

Galeri boşluğuna çatı pencereleri dahil edilmiş.

Çatıda, sosyal alanlar için 93 metrekarelik saksılarla çevrili bir veranda oluşturulmuş.

Yapının tasarımında, geçmişe yapılan göndermeler ve benzin istasyonunun bir topluluk merkezi olarak geleneksel rolü göz önünde bulundurulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın