Eski Londra Pub’ından Dubleks Daireye Uzanan Yolculuk

Erbar Mattes, Hoxton'da bulunan eski bir pubdaki bir çift daireyi, gri-kahverengi tuğlalı bir ek yapı ekleyerek dubleks bir daireye dönüştürdü.

“Blockmakers Arms” olarak adlandırılan eski pub, Regent’s Canal koruma alanında yer alıyor. Tarihi 19. yüzyılın ortalarına kadar uzanan yapı 1970’lerde üç adet daireye dönüştürülmüş.

Zemin kattaki dairenin sahipleri, büyüyen aileleri için ekstra alan ihtiyacından dolayı beş yatak odalı bir dubleks yaratmak amacıyla birinci kattaki boş konutu satın almışlar.

Tasarımcının yaklaşımı, pubın orijinal yapısından uzaklaşan ek binayı, yükseltilmiş yürüyüş yoluna sahip dış merdiven ve manastır revaklarından ilham almış olan tuğla sundurma ile değiştirmeyi kapsıyor.

Erbar Mattes, “Ana zorluklardan biri, en üst kattaki bağımsız daireye ayrı erişimi korurken daha büyük bir konut oluşturmaktı. Bunun üstesinden gelmek için dış sirkülasyon yan yüksekliğe taşındı ve arkaya yeni bir yükseltilmiş yürüme yolu eklendi.”

Erbar Mattes, “Masif tuğla payandalarıyla tasarlanmış sundurma, revakların iç mekan ve dış mekan arasında korunaklı bir geçiş alanı oluşturması yönüyle manastır mimarisinden ilham alıyor.”

Yedek araç girişinin yerini alan bu yeni düzenleme, yapı ve duvarlı arka avlunun birbirleriyle olan ilişkisini güçlendirmiş. Mimarlık ofisi, “Yeni doğrusal bina hacimleri, süslü ön cepheden uzaklaşmadan yan ve arka cepheleri sarıyor” 

Mevcut yapı, yapıya sonradan eklenmiş olan alçı plakaları ve kaplamaları çıkarılarak genişletilmiş boyutuna daha iyi uyacak bir biçimde yeniden ele alınmış.

Birinci kattaki eski etkinlik odası, pubın orijinal girişinin üzerinde yer alan ve birinci kattaki çatı terasına erişimi olan büyük bir ana yatak odası oluşturmak için yeniden tasarlanmış.

Yeni hacimler, büyük bir pencereden yakındaki ağaçlara bakan bir merdivenin yanı sıra iki yatak odası ve bir banyo içeriyor.

Projenin yapımı sırasında Erbar Mattes, yapının orijinal iç özelliklerini ortaya çıkarmak ve bağımsız ikinci kat dairesinin iç mekanlarını dönüştürmek amacıyla görevlendirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın