Eski Kolonyal Evden Otele Dönüşüm

Yeşil Burun Adaları’nda tasarlanan proje, eski bir kolonyal yapıyı cephe ve iç mekan müdahaleleriyle 12 odalı bir otele dönüştürdü.

Fotoğrafla: Sergio Pirrone

Afrika Kıtası’nın batısında, bir takım ada grubundan oluşan Yeşil Burun Adaları’nda (Cabo Verde) yapılan proje, yerel mimarlık ofisi Ramos Castello Architects tarafından tasarlandı. Müşteri, kolonyal döneme ait eski bir evi otele dönüştürmek için satın alan, Fransız bir rehber idi.

Ofis, yapının birbirinden ayrı kompleks bölümlerini var olan araziye adapte etti. Güneşin hareketi dikkate alınarak yapılan tasarımda, bütün odalarda pasif iklimlendirme yöntemleri kullanıldı ve çapraz havalandırma sağlandı.

Mimarlar, adada bulunabilecek ham maddenin azlığı sebebiyle, tasarımı mümkün olduğu kadar sade tutmakta karar kıldı. Yapının ince işleri, zanaat sahibi yerel halk tarafından üretildi. Binanın ızgara sistemine oturan verandalarında ahşap, beyaz duvarlarında ise kireç kullanıldı.

Çatıya fotovoltaik paneller yerleştirildi, atık su ise sistemi sulamada kullanılabilecek şekilde tasarlandı, geri dönüşümlü malzemelerin kullanımına özen gösterildi. Tümü 12 otel odası ve bir süit odadan oluşan otel, işverenin turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak şekilde tamamlandı. Çatıdaki terasta, misafirlerin kahvaltının ve manzaranın keyfini sürmeleri amaçlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın