Eski ile Yeninin Bir Arada Olduğu Mimarlık Ofisi

Belçika’daki tarihi şapel, mimarlık ofisi Klaarcitectuur tarafından mimarlık ofisine dönüştürüldü.

“Waterdog” ismini verdikleri yenileme projesiyle, tarihi şapel, içinde çeşitli çalışma hacimlerinin bulunduğu katılımcı bir mimarlık ofisine dönüşürken; yeni haliyle sahip olduğu kamusal alanlarıyla da dikkat çekiyor.

Yenileme projesindeki müdahale kararların ilki, şapelin kalbinde geniş bir boş alan bırakmak olmuş.

Kentsel etkinliklerin geniş yelpazesine teşvik eden, ilgi çekici ve çok işlevli çalışma ortamları sağlamak için, ofisler; kutu formunda, farklı kademelerde, farklı departmanlar için çeşitlilik yaratacak şekilde istiflenmiş.

Şapel halihazırda korunması gereken bir yapı olduğu için, yenileme projesinde sınırlı müdahalede bulunulmuş. Tarihi şapelin karakterini korumak için yapıya kontrast oluşturacak sıfırdan, yeni bir ek yapı inşa edilmiş. 

Yapıya sonradan eklenen bu kütle ve şapelin yenilenen iç mekanı, mekan belleğini korumak, binanın özgün mimarisine saygılı olabilmek için modern tarzda tasarlanmış.

Binanın kullanım amacı öncelikli olarak Klaarcitectuur mimarlarının çalışacağı bir mimarlık ofisi olsa da, kamusal alanların varlığı, halkın, bölgenin mimarlık tarihiyle etkileşim kurmasına teşvik ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın