Eski ile Yeni Malzemenin Buluşması

Projede kullanılan malzemeler eski ve yeni arasındaki ince çizgiyi tanımlıyor.

Katalonya’daki Bigues i Riells’in küçük bir köyünde on beş ekonomik evin yapımı için bir hükümet planı oluşturulmuştu. Orijinal ev, 40 metrekarelik bir alana sahipti ve küçük bir arsa içine yerleştirilmiş, iki taraflı bir çatı ile kaplı küçük bir katlı konuttan oluşuyordu. Şu anda, ev 2003 yılında zemin katta bir ek yapılmış olmasına rağmen halen bir kat yüksekliğine sahip az sayıdaki yapıdan biri.

1950 yılında inşa edilen eski bir binaya yapılan ekin tasarımı Sauquet Arquıtectes’e ait. Proje, eski binanın görünür bölümünü bırakarak mevcut binanın 3’te 2’sini kaplayan yeni bir katman ekliyor. Yeni hacim, kavisli bir merdivene sahip ve iki taraflı çatı şeklini yineleyerek mevcut binanın üzerinde yükseliyor ancak gökyüzüyle teması artırmak için gözetleme kulesi ortadan kaldırılıyor.

İki taraflı çatı formu ve beyaz renk, evin eski ve kısımlarını birbirine bağlıyor. Tuğla dokusu ise mevcut bina ve eklenti arasındaki dengeyi kuruyor. İç mekânda birinci katta, hacim dört farklı parçaya bölünüyor. Her oda, çatı katlarının merkezi yüksekliğinden yararlanıyor. Yapının, katı ve ağır tuğla duvarları ve ahşap panellerden oluşan bir çatısı bulunuyor.

Etiketler

Bir cevap yazın