Eski Garajın Sanatçı Atölyesine Dönüşümü

Eski Garajın Sanatçı Atölyesine Dönüşümü

Mimarlık ofisi Konishi Gaffney, Edinburgh'un varlıklı bir banliyösünde 1950'lerden kalma bir garajı elden geçirerek ahşap çıtalardan oluşan ritmik bir cephe ekledi.

Mimarlık ofisi, bir yandan Grange’deki 5. George Dönemi’nden kalan mülke duyarlı olurken, diğer yandan da mevcut garajı işlevsel bir sanatçı stüdyosuna dönüştürmüş.

Konishi Gaffney, mevcut garaj kapısını doldurmayı, yapının çatısını evin zemin katının yüksekliğine uyacak şekilde yükseltmeyi ve mülkün yan kapısını cepheye dahil etmeyi içeren bir plan tasarlamış. Bu değişiklikler, yapının yoldan görünümünü birleştirerek çağdaş bir “sivil ihtişam” duygusu yaratırken arka bahçeye güvenli yandan erişimi de kolaylaştırıyor.

Cephedeki ahşap, düşük maliyetli oluşu, sürdürülebilirliği ve iklimlendirme kapasitesi nedeniyle seçilmiş. Çıtalar, suyun süzülmesine izin vermek ve suyun birikmesini önlemek, ayrıca ışığı yakalamak ve cephe boyunca ilginç gölgeler oluşturmak için dikkatlice yönlendirilmiş.

Mevcut yapı yalıtılmış, duvarlar ve tavan, iki alüminyum kaplı pencere ve bir tavan penceresi ile noktalamış. Böylece stüdyo alanına, sanatçının her mevsimde çalışması için bol miktarda doğal ışık sağlanmış.

Mimarlara göre, yapının iç mekanının yaratıcı işlevi, “bir müzik notası gibi” okunması ve “evden ayrılmış, bir sahne önü gibi” devam etmesi amaçlanan cepheye atıfta bulunuyor. Cephenin ahşap bileşimi, çıkıntılı kirişlere sahip koyu renkli ahşapla kaplanmış bir tavana sahip olan garajın iç kısmında da devam ediyor.

Etiketler

Bir cevap yazın