Eski Garajdan Mevsimle Değişen Atölyeye

1920'lerde kil tuğlalardan yapılmış ve günümüzde New York blokları arasında sıkışıp kalmış garaj, konut ve atölye fonksiyonuna yönelik olarak dönüştürülüyor.

Davidson ve Rafailidis’in son projesi olan çalışma, mevsime bağlı olarak değişen esnek bir atölye-ev tasarımını içeriyor.

Zaman içinde binalar kendi orjinal işlevlerinden koparak hayatlarını devam ettirirler. Bir yıllık zaman diliminde bile mekanlar, kullanıcıların farklı şekillerde kendileri ile kurdukları ilişkilerin değişimini gerektirebilir. Bu proje, mekanın bu dönüştürücü doğasını ön plana çıkarıyor.   

Yeni mekan tasarımı ve müdehaleler yerine Davidson ve Rafailidis, mevcut formları yeniden yorumluyor. “Küçük mekan” olan garajın dönüşümüyle, çitle çevrili bahçe ve atölyenin, yani iki “büyük mekanın” da birbiri içinde geçişmesi sağlanıyor.

Proje, kullanıcılara değişken mekanlar sunuyor. Kullanıcılar, kışın yalıtımlı “küçük mekanda” barınırken,  sıcak havalarda ise geniş bahçe, atölye ve teras çatıyı kapsayan “büyük alanlarda” vakit geçirebiliyor. Bu nedenle yaşam alanı 43 m2 ile 475 m2 arasında değişkenlik gösteriyor.


Etiketler

Bir cevap yazın