Eski Fabrika Binasının Çiçekçi Dükkanına Dönüşümü

Eski Fabrika Binasının Çiçekçi Dükkanına Dönüşümü

Bahçecilik her zaman insanların ideal yaşam ortamı arayışının bir temsili olmuş. Fangwei Architect tarafından tasarlanan bu proje, çiçekçiler için gerekli koşulları sağlayarak, bir çiçek sanatı stüdyosu olan Only Flower’ın tasarımlarına alan sağlıyor.

İç ve dış mekanlar aynı mimari dili paylaşarak birleşiyor ve bu sayede peyzaj, yapıyla organik bir şekilde bütünleşiyor. Yapı, eski bir fabrika binasından dönüştürülmüş olup Pekin’in Daxing Bölgesi’ndeki Hongxing Guangyouan Endüstri parkında bulunuyor. Serbest hareket eden kavisli cam-tuğla duvar, iç ve dış mekanı birbirine bağlıyor ve ziyaretçileri girişe yönlendiriyor. Ziyaretçiler buradan içeriye devam edebiliyor veya avluda vakit geçirebiliyor.

Bahçe Peyzajı – Avlu, merkezinde iki adet selvi ağacı, çevresinde göz hizasında dişotu bitkisi ile canlı ve hareketli bir mekan sunuyor. 7 metre yüksekliğindeki cam-tuğla duvar avlunun sınırını oluşturuyor ve aynı duvar iç mekanlarda devam ederek tanıtım alanı ile lojistik alanını birbirinden ayırıyor.

İç Mekan – Ana salon, satış ve çiçek düzenlemeleri ile ilgili işlevleri destekliyor. Tasarım, çiçeklerin görünümü için yeterli güneş ışığı sağlamakla kalmayarak iç mekanla çevrenin bağlantı kurmasına olanak sağlayan, zeminden tavana kadar uzanan 3 adet pencere bulunduruyor. 2 kat uzunluğundaki pencereler, müşterilerin çiçeklerin önünde dolaşmasına ve onlarla fotoğraf çekmesine imkan sağlıyor. İkinci katta müşterilerin gezebileceği, çiçek düzenlemelerini görebileceği bir dinlenme alanı da bulunuyor.

Malzemeler ve Teknoloji – İç ve dış mekanda, kristal cam karolarla kırmızı tuğlanın kullanımı, trapez kesitli karolar ve kademeli duvarcılık yöntemleri ile duvarda kıvrımlı yüzey inşa edilebilmiş.

Çiçeklerin tazeliğini koruması için çift duvar ile boşluk soğutma sistemi kullanılmış. Boşluk hava ile dolduktan sonra, hava saksılara yönlendirilerek saksıların arkasındaki hava delikleri sayesinde çiçekler soğutuluyor. Çift duvarların arkasındaki alan ise daha uzun süreli depolamalar için soğutmalı bir depo olarak kullanılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın