Eski Fabrika Binasına ZS Lab Mağazası

T.I.T. Creative Park, Çin, Guangzhou'da bir zamanlar tekstil makineleri fabrikasına ev sahipliği yapan bir bina kompleksi.

Bugün, şehrin gelişen ve hızla modernleşen giyim ve tekstil tarihinin vitrini olan birçok yaratıcı yeni işletmeye ev sahipliği yapıyor. En son eklemelerden biri, t-shirt ve kazak üreticisi olan ZS (Zi Shi) Lab için bir perakende satış alanı.

Toplam 1.100 metrekarelik alanı ile tümüyle yeniden geliştirilmiş ve genişletilmiş endüstriyel bina üç katlı. Zamansızlık ve saflık gibi marka kavramlarını ifade eden Zi Shi’nin temel değerleri, DOMANI Architectural Concepts tarafından tasarlanan yeni cepheler ve yükseltilmiş ve genişletilmiş bir çatı, endüstriyel alanı açmaya yardımcı oluyor. Cömert pencereler ve tavan açıklıkları, yeni cephede oluşturulan bölmeler sayesinde gün ışığının sadece üst kata değil, aynı zamanda zemin kata kadar nüfuz etmesine imkan tanıyor.

Binanın kuzeyinde, çelik bir merdiven üst kata bağlanırken, aynı zamanda açık havada toplantılara izin veren bir oturma alanı da sağlıyor. Sade beyaz kaplama ile geleneksel yapı malzemeleri büyük ölçüde kullanılmış. Mimarlar, seçilen malzemenin basitliğinden bahsederken, “Ayrıntıya derinin değil kemiklerin karar verdiğine inanıyoruz,” diyor.

Mobilyalar, büyük ölçüde beyaz ofis koltuklarının yanı sıra çeşitli boyut ve biçimlerde cam masalardan oluşuyor. Sağlam bir kaya tabanı üzerinde duran büyük yuvarlak aynalar da mağazada yer alan detaylardan.

Etiketler

Bir yanıt yazın