Eski Demiryolu Traversleri Londra’daki Roundhouse Yaratıcılık Merkezinde Yeniden Kullanıldı

Londra'nın Camden semtinde yer alan yaratıcılık merkezi Roundhouse Works'ün cephesinde alanın yakınında bulunan eski demiryolundan çıkarılan traversler kullanıldı.

Mimar Paddy Dillon ve Reed Watts Architects ve Allies & Morrison tarafından tasarlanan Londra’daki yaratıcılık merkezi Roundhouse Works’ün cephesi eski demiryolu traverslerinden yapılmış ahşap kalaslarla kaplanmış.

Bina, Camden’de eski bir demiryolu barakasında yer alan ünlü bir konser salonu olan Roundhouse’un arkasında yer alıyor.

Bina, Dillon, Reed Watts Architects ve Allies & Morrison tarafından gençlere, yaratıcı olanaklar sağlamak için tasarlanmış. Roundhouse 15 yılı aşkın bir süredir gençlere yönelik bir program sunuyor ve hemen yan taraftaki Roundhouse Works tarafından sağlanan yeni alanlar, bu programın kapasitesini ikiye katlayarak yılda 15.000 öğrenciye çıkarıyor.

Merkez, sirk ve performans için üç kat yüksekliğinde bir alan, çok amaçlı bir atölye ve ses platformu Transmission Roundhouse tarafından yürütülen bir podcast odası dahil olmak üzere üç stüdyo sağlıyor.

Bunların yanında, yaratıcı girişimciler ve serbest çalışanlar için uygun fiyatlı bir ortak çalışma alanı olan Inflexion Workspace yer alıyor.Bitişikteki Roundhouse’un bir demiryolu barakası olarak orijinal kullanımına atıfta bulunan Roundhouse Works, geri dönüştürülmüş demiryolu traversleriyle kaplanmış. Kaplama, mevcut bir tuğla sınır duvarının üzerinde oturan hafif kıvrımlı cepheye yıpranmış, endüstriyel bir karakter getiriyor.

Kavisli, ahşap kaplı ana binanın çatısından çıkıntı yapan mekanlar, oluklu beyaz metalle kaplanmış ve siyah harflerle Roundhouse Works adıyla süslenmiş stüdyo alanlarının formları olarak tasarlanmış.

Merkez, gelecek kullanımlarda esnek sağlamak ve binanın karbon etkisini azaltmaya yardımcı olmak için çapraz lamine ahşap (CLT) bir strüktüre sahip. Mekanlara hafiflik hissi vermesi için iç mekanda açıkta bırakılmış.

Matt Watts, “Yapı içindeki ahşap strüktürler ve cephelerde geri kazanılmış ahşap demiryolu traversleri ile binanın dokusunda bulunan karbonu önemli ölçüde azaltmak için çok çalıştık,” diyor.

“Bu projenin sonucu, Camden’ın gençleri için içi dışı bir olan ve gelecek nesillere olan ortak bağlılığımızı ve alanın arkasındaki demiryolu ile uzun süreli ilişkisini yansıtan harika bir kaynak.”

Etiketler

Bir yanıt yazın