Eski Çiftlik Evinin Modern Eğitim Merkezine Dönüşümü

Jo Taillieu Architecten, Lombergveld / Kesterheid yakınlarındaki eski bir çiftlik evini modern bir kırsal eğitim merkezine dönüştürdü.

Jo Taillieu Architecten tarafından hayata geçirilen bu dönüşüm projesi; doğa, tarım, turizm ve bölgesel kimlik arasındaki bağlantıya özel bir vurgu yapıyor.

Orijinal çiftlik evi ve onun etrafındaki yapıların bir kısmı boşaltılıp, koruyucu katman olarak cam ve çelik kabuklarla çevrelenmiş. Her bir cephenin kendine has perspektifi bulunuyor.

Arazi ve bina arasında yakın bir bağ kurulması amacıyla cömert miktarda cam kullanılmış. Aynı zamanda, izlenen iklim kontrol stratejileri fazla miktarda cam kullanımının getirdiği yükü hafifletir nitelikte. Isıtılmayan “ara bölge” olan bir sera ile yaz aylarının aşırı sıcaklarına karşı kullanılan perde elemanlarının birlikte programlanması bu stratejilerden birisi. Testere dişli çatı sisteminin dış tarafında güneş panelleri bulunurken iç tarafında ise akustik paneller kullanılmış.

Başlangıçta göze çarpan modern camlı görünümün dışında, eski ve yeni strüktürlerin birbirleriyle kaynaşıp katmanlaşması iç mekanlara ve kullanım çeşitliliklerine zenginlik sağlıyor.

Kompleksin içindeki programa ait unsurlar arasında, yenilenmiş ana bina içindeki ofisler, mini mutfak ve küçük toplantı odaları, korunmuş pişirme fırını ve stüdyo; eski ahır içindeki ıslak mekanlar ve zemin katın ortak kısmında çok amaçlı alan ve kafe bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın