Eski Cephe ile Kontrast Oluşturan İç Mekanlar

Geri dönüşüm ile üretilmiş oluklu mukavva tüplerle doğal afete uğramış bölgelerde inşa edilmiş tasarımlarıyla tanınmış Pritzker Ödüllü mimar Shigeru Ban, farklı bir proje ile karşımızda…

Japon mimar Shigeru Ban, doğal afet mağdurları ve mülteciler için kâğıt, ahşap ve PVC malzemelerinden yaptığı geçici tasarımları ile biliniyor. Ancak son yaptığı iş tamamen farklı bir alanda:  NewYork’da, Teibeca’da 1881 yılında inşa edilen dökme demir binanın içini yeniden tasarlayarak lüks daireler yarattı.

Cast Iron House adı verilen proje 6 kattan oluşuyor. Bu altı katta 11 adet dubleks konut ve konsol makas tarafından desteklenen cam ve çelikten meydana gelen 2 adet penthouse bulunuyor.

Aslına uygun olarak restore edilen cephenin tersine iç mekanlar tamamen yeniden kurgulanarak minimalist ve beyazın hakim olduğu mekanlar tasarlanmış.

Kapı kollarından, tırabzanlara; anıtsal mutfak ve banyodan doğramalara kadar tüm detayların Shigeru Ban tarafından tasarlandığı binada örnek dairenin tefrişini iç mimar Brad Ford yapmış.

Ban, eski cephe ve yeni iç mekan arasında bir kontrast oluşturmak istediğini söylüyor. Eski tarzda tasarım yapmanın sahte geldiğini belirten mimar, oluşturduğu bu kontrastın kendisini daha bağlamsal düşünmeye ittiğini söylüyor.

Dairelerde mümkün olduğunca az sayıda bölme duvar kullanılarak mekanların akışkan olması hedeflenmiş; mobilyaların ve dolapların çoğu duvar gibi çalışmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın