Eski Bir Şapelden Modern Bir Konuta Dönüşüm

Eski yapıları başarılı tasarımı ile çağdaş mekanlara dönüştüren mimar John Smart ve ekibi, Londra'da eski bir şapeli modern bir aile evine dönüştürdü.

Proje Güney Londra, Camberwell’de büyük Viktoryen villaların bulunduğu ve yaşlı ağaçların sarmaladığı Grave Park’ta yer alıyor.

John Smart ve ekibi 10 yıl önce, Grave Park’a kısa bir yürüyüş mesafesinde avlulu bir modern apartman üzerinde çalıştı ve bunu takip eden yıllarda Grave Park sokaklarında bir dizi tadilat ve restorasyon yaptı ve çağdaş mekanlar yarattı. Ayrıca artık kullanılmayan eski evleri tekrar kullanıma açıyorlar.

Bu projedeki kullanılan yapı eski bir ibadet yeri. Mimar John Smart’ın müşterileri uzun yıllardır kullanılmayan bu metruk binayı, eski kullanımındaki hatıraları hissedebilecekleri bir atmosfere sahip modern bir aile evine çevirmek istemişler.

Dönüştürülmüş alan eski ve yeni arasındaki bağlantıyı geliştiren farklı geometrilere sahip.

Proje yenilenirken binanın orijinal kabuğu korunmuş, binaya eğimli alandan yeni bir zemin kat kazandırılmış. Bu alanda 4 yatak odası, bir ebeveyn odası, bir çalışma alanı bulunuyor ve pencere boşluklarıyla bahçeye açılıyor.

Tavandan askıya alınmış ahşap merdiven karanlık bir his yaratıyor. Bu merdiven, tasarımcısına göre insanlara havada yüzüyormuş hissi veren modern gotik bir parça.

Mekanın çatısının görüntüsü tamamen değiştirilmiş ve açılı üçgen düzlemlerin birbirleri ile çarpıştırılmasıyla oluşturulmuş. Yer yer gün ışığının girişini sağlayan açıklıklar bırakılmış. Bu pencere açıklıkları gece de yıldızların iç mekandan görülmesine olanak veriyor.

Ayrıca zemin katı oluşturmak için yapılan kazılar sırasında, açısal forma sahip paslandırılmış çelik levhalardan oluşturulan yabani bitkiler ile çevrili bir teras oluşuturulmuş. Jane Brockbank Gardens tarafından tasarımı yapılan peyzaj alanı evin iç mekanını ve binanın karakteristiğini tamamlayarak şehirden uzak manevi ve gizli bir inzivaya dönüşüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın