Eski Bir Mezbahanın Dönüşümü

Fransa'nın Pauillac kasabasındaki Gironde halicinin kıyısında bulunan eski mezbaha Sapiens Architectes tarafından bir şarap firmasının yeni genel merkezine dönüştürüldü.

Kasaba ile haliç arasında yer alan, bir taş duvarla çevrili dört binadan oluşan bu eski bina, her zaman fiziksel ve görsel olarak kapalı bir alan olarak işlev görmüş. Mimarlar projeyi tasarlarken eski binayı yeni işlevine uyarlarken korumak ve daha önce bağımsız olan hacimleri bağlayarak, çalışma alanları oluşturmak gibi iki amaç üzerine yoğunlaşmışlar.

Cadde tarafında, yan ek binalar ile sundurma arasındaki mevcut iki duvar bölümü yıkılarak yerine, tarihi sundurma kapısının estetiğini yeniden vurgulayan, arsanın içini ve uzaktaki doğal peyzajı ortaya çıkaran çelik çitler yerleştirilmiş. Bu çalışma, büyük bir açıklığın oluşturulduğu halice bakan yan duvarın iyileştirilmesi için de uygulanmış ve bu şekilde şehir ile doğal peyzaj arasındaki bağlantı güçlendirilmiş.

Bir sonraki aşamada, kompleksin kendi içinde çalışma alanları oluşturmak için dört binanın iç mekanları yeniden tasarlanmış ve peyzaj düzenlemesi yapılmış.

Alanı görsel olarak genişletip, şehir ile haliç arasında bir boşluk oluşturduktan sonra, bu dört parçalı yapının var olan kimliklerini bozmadan fiziksel olarak uyumlu ve birbirine bağlı olması sağlanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın