Eski Bir Evden Modern Anaokuluna Dönüşüm

MAD Architects, Japonya'da eski bir evde yer alan anaokulu için modern bir eğitime imkan tanıyan bir yapı oluşturdu.

MAD Architects Japonya, Okazaki’de bulunan Clover Evi’nde işletilen anaokulu için yeni bir yapı tasarladı. Eski bir evden anaokuluna dönüştürülmüş bu yapının, artan öğrenci sayısına yetersiz kalması ve eğitsel aktivitelerin çeşitlenebileceği alanları sunamaması nedeniyle yenilemeye gidilmiş. Çocukların kendilerini evlerindeymiş kadar rahat hissedebilecekleri, onlara öğrenmek ve oyun oynamak üzere alan sağlayan modern bir eğitim tesisi oluşturulmuş.

Ev sahiplerinin, konutlarını tam teşekküllü bir eğitim tesisine dönüştürmeleri için MAD Architects ile iletişime geçmesi üzerine proje başlamış. İnşaat maliyetini minimumda tutmak için ekip, eski ahşap yapının var olan strüktürünü yeni yapının tasarımının içinde tutmuş. Orijinal ahşap strüktür, Clover Evi’nin hafızasına uygun olacak şekilde ana eğitim mekanı olarak korunmuş.

Yarı şeffaf kapalı mekanlar farklı eğitim aktivitelerine kolayca uyarlanabiliyor. Bir çocuğun gözünden çeşitli geometrilerle şekillendirilen pencereler, gün ışığının içeri girmesini sağlarken çocukların hayal gücünü açığa çıkarabilecekleri değişken gölgeler yaratıyor. Oyunun şekillendirdiği mekanda, ikinci kattan zemindeki açık avluya ve dış mekan oyun alanına inen bir kaydırak kondurulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın