Eski Bir Ahırın Dönüşümü: Redhill Barn

Mimarlık ofisi TYPE, Devon'da eski bir ahırı, sürdürülebilir, çağdaş bir kırsal aile evi olarak yeniledi.

199 metrekarelik alan sahip olan ahır, 25 dönümlük bir yeşil alan alanı içerisinde yer alıyor. Gözlerden uzak proje alanını yeniden canlandırmak ve yeniden kullanıma açmak için planlanan uzun vadeli stratejinin bir parçası. Plan düzenlemesi, yeni bir sebze bahçesi, geleneksel meyve bahçesi ve yabani bitkiler, taş örgüden duvarlar ve çalılık alanlar serpiştirilmiş bir dizi kır çiçeği çayırları içeriyor.

Proje, TYPE’ın ekolojiye, düşük enerjili inşaata ve mimarinin doğal dünya ile ara yüzüne olan ilgisini somutlaştırıyor ve zanaat üzerine olan titiz bir yaklaşımı örnekliyor. İnşaata öncülük etmek için ortağıyla birlikte sahaya taşınan kurucu ortak Tom Powell beş yıl boyunca sahada kalmış ve projeyi yakından yönetmiş.

1810’dan kalma Redhill Barn, aslen zengin bir tarım arazisinin parçası olarak inşa edilmiş bir harman ve inek ahırıymış. Diğer çiftlik binalarından ayrılan ve karayolu üzerinden ulaşılamayan bina, zamanla bakıma muhtaç hale gelmiş; çatı çökmüş ve kalan taş duvarların üzerinde yabani bitkiler büyümüş.

Anıtsal taş duvarları ile birlikte orijinal yapının karakterini korumayı amaçlayan TYPE’ın stratejisi, ahırı bir eve dönüştürmek yerine yeniden inşa edilen ahırın içinde yeni bir ev yaratmak olmuş. Tasarım, cephelerde herhangi bir yeni açıklık olmaksızın orijinal strüktürü kullanıyor.

Pencereler, maksimum ışığın girmesine izin verecek şekilde geriye alınmış ve maksimum ışığa göre ayarlanmış. Pivot kapılar, başlangıçta sığırlar için yapılmış olan geniş açıklıkların bölünmeden kalmasını sağlamış ve kolayca kullanılabiliyor.

Plan, geleneksel ahır yapılarının ritmini ve güzelliğini uyandırmak için tasarlanmış yeni bir ahşap zemin ve çatı yapısı için temel oluşturan ahırın iç taş sütunlarından esinlenilmiş. Çatı makası, küçük çaplı ahşap ve çelik bağlantılar kullanarak uzunlamasına uzanıyor, yapının geleneksel bir kafes kirişten daha yükseğe oturmasına izin vererek, alanın yüksekliğini, biçimini ve ölçeğini vurguluyor.

Zemin katta iki yatak odası, banyo ve mutfak yer alıyor. Üst katın açık alanı, dinlenilebilecek cömert bir ışık dolu alan olan evin ana sosyal alanını oluşturuyor. İngiliz çınarıyla kaplı yüzeyler, çalışma ve duş odaları için alanlar yaratıyor.

TYPE, tüm alt danışmanları ve şantiyede görev alanları doğrudan yönetmek için bir ana yükleniciden vazgeçerek, inşaatın tüm yönlerine aynı kalitedeki özen ve işçiliği uygulayabilmelerini sağlamak amacıyla projeyi kendileri yönetmiş. Tasarım, daha geniş peyzaj stratejisinden en küçük donanımlara kadar birçok ölçekte devam etmiş ve malzeme özelliklerini ifade etmek ve süreç boyunca geleneksel teknikleri çağdaş işçilikle birleştirmek için kapsamlı detaylandırmalar yapılmış.

Arsa, başlangıçta erişilemez konumda olduğu ve su/elektrik hatları olmadığı için bir altyapı hattından yararlanması sağlanmış ve projeye hava kaynaklı bir ısı pompası eklenmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın