Eski Balıkçı Kulübesinden Yeni Sahil Evi

Londralı mimarlık ofisi Rodić Davidson Architects, İngiltere'nin Dungeness sahiline inşa edilmiş eski balıkçı kulübesini iki katlı eve dönüştürdü. Ev, her biri kalkan duvar profiline sahip, koyu renkli üç barakanın birleşiminden oluşuyor.

Sıradan tasarım formlarından uzaklaşmak isteyen ofis, balıkçı kulübelerinden ve onların ziftli duvarlarından ilham almasına karşın, evin cephesinde zift yerine koyu renk boya uygulaması tercih etmiş.


Ana yaşam alanını oluşturan iki katlı en büyük kulübede büyük bir yatak odası, diğer iki kulübede ise bir çalışma ve ikinci bir yatak odası bulunuyor.

Üç kulübeyi birleştiren camla kaplı koridorlar bir odadan diğerine geçiş sağlıyor. Camlı koridorlar ve büyük pencereler doğal ışığı içeri alırken, çevrenin manzarasını da tüm yönleriyle görme imkanı sağlıyor.

Sadeliğin doğal güzelliğini yansıtan tasarımıyla, gündelik aktivitelerin yapılabileceği ve çevredeki manzaranın tüm yönleriyle gözlemlenebileceği basit bir yaşam alanı yaratmak istenen evin dış cephesinde koyu renge yer verilirken, iç mekanlarda gri ve beyaz tonlarda hafif bir renk paleti uygulaması tercih edilmiş.

Yapının dışında kullanılan ahşap iç mekanlarda da kullanılmış fakat doğal tonunun ortaya çıkması için herhangi işleme maruz kalmamış.

Etiketler

Bir cevap yazın