Es Devlin’den Nesli Tükenmekte Olan Türleri Vurgulamak İçin Tasarlanmış Bir Enstalasyon

İngiliz tasarımcı Es Devlin, Londra’nın öncelikli koruma listesinde yer alan 243 flora ve fauna türünü kendi karakalem çizimleriyle resmettiği ışıklı bir enstalasyon olan Come Home Again’i tasarladı.

Londra’daki Tate Modern galerisinin dışında yer alan büyük ölçekli enstalasyon, Thames nehrinin diğer tarafındaki kubbeli St Paul Katedrali’nin kesme ölçekli bir modeli olarak hayata geçirilmiş.

Devlin, Come Home Again enstalasyonunu geri dönüştürülmüş çelikten üretmiş.

Come Home Again projesi halkın dikkatini nesli tükenmekte olan türlerin korunmasının önemine çekmek üzere planlanmış.

Bir katedrale benzeyen tasarımın alt kısmında basamaklar oluşturulmuş. Tasarıma geleneksel olarak bir katedralde bulunan dini kitaplarının yerine, ziyaretçilerin nesli tükenmekte olan türler hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri QR kodlar yerleştirilmiş.

Enstalasyon içerisinde 1 Ekim’e kadar her akşam günbatımında geleneksel bir kilise korosunun nesli tükenmekte olan birçok türün isimlerini de seslendirecekleri performanslar sergilenmesi planlanmış.

Gündüzleri ise seyircilerin oturup dinlemesi için türlerin çıkardığı seslerden oluşan bir kaydın yayınlanması düşünülmüş.

Enstalasyonun sökülmesinin ardından çelik yapısının eritilerek yeniden kullanılacak çelik külçelere dönüştürülmesi öngörülmüş,

Devlin, geçen yılki COP26 iklim konferansı için tasarladığı Conference of the Trees adlı geçici bir enstalasyon da dahil olmak üzere iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlayan bir dizi başka projeye imza atmış.

Mücevher markası Cartier tarafından yaptırılan Come Home Again, 22 Eylül – 1 Ekim 2022 tarihleri arasında Tate Modern’de sergileniyor.

Es Devlin, COP26 Etkinlikleri İçin Kapalı Bir Orman Yarattı

Etiketler

Bir yanıt yazın