Erzurum’a ikiz kuleler dikecek

MNG Holding ile yapılan anlaşma ile Erzurum'un çehresi değişecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, MNG Holding ile toplam 210 milyon dolarlık yatırım anlaşması yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yatırım anlaşması kapsamında kentin simgesi olan Çifte Minareli Medrese’den ilham alarak Erzurum’un siluetini değiştirecek ikiz kule ile eğlence merkezi ve şehir otelinin kurulacağını açıkladı. Belediye, MNG Holding ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Erzurum’a bir de modern şehirlerarası otobüs terminali kazandıracak.

Şehirlerarası otobüs terminalini havalimanı yolu üzerine taşıyacaklarını, yerine Çifte Minareli Medreseyi andıran yaklaşık 25’şer katlı ikiz kule yapılacağını aktaran Küçükler, “Şehirlerarası otobüs terminalinin olduğu alanı Türkiye’nin markası olan bir holdinge verdik. Türkiye’de, turizm sektöründe önemli yatırımları bulunan MNG Holding’in Erzurum’a yatırım yapacak olması açıkçası bizi çok heyecanlandırıyor. Böyle büyük bir marka, Erzurum’un simgesi olan Çifte Minareli Medreseyi ilham alarak kentin siluetini değiştirecek ikiz kule yapacak. İkiz kulelerde, şehir oteli, AVM ve rezidansın yanı sıra Türkiye’nin önemli eğlence merkezlerinden biri Erzurum’da olacak. Bu önemli proje, sadece Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne hitap etmeyecek. Bu proje sayesinde İran, Gürcistan ve Azerbaycan gibi komşu ülkeler de Erzurum’a akın edecek. Eğlence merkezi, AVM ve şehir otelinin yapılması Erzurum için ayrı bir değer katacak. Biz bu yatırımın yeriyle ilgili ihaleyi 27 milyon 300 bin liraya yaptık” diye konuştu.

Otobüs terminalini ücretsiz yapacak

MNG Holding’in yaklaşık 10 milyon TL’ye tamamlanacak yeni otobüs terminalini tek kuruş almadan Kuzey Çevre yolu üzerinde yaparak Büyükşehir Belediyesi’ne 4 ay gibi bir süre içinde devredeceğini vurgulayan Küçükler, terminalin taşınmasının ardından firmanın eski terminalde 67 dönümlük arsaya sahip olacağını bildirdi. Böylece şehirlerarası otobüslerin kent merkezine giremeyeceklerini ve çevre yolunu kullanacaklarını aktaran Küçükler, hava limanı ile otobüs terminali arasında sürekli ring seferi olacağını belirtti. Hafif raylı sistemle bu projelerin desteklemek için çaba harcadıklarına işaret ederek Küçükler, yeni terminalin yerini 1 milyon 200 bin liraya kamulaştırdıklarını, yeni otobüs terminalin temelinin atılacağını dile getirdi. Küçükler, 210 milyon dolarlık yatırımın Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı 650 milyon TL’ye mal olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ndan sonra kentteki en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın