Erzincan Şehrinin Mekansal Değişimi Tarihi Mimari Örnekleri 1839-1939

Songül Alşan'ın yazdığı, editörlüğünü Kemal Taşçı'nın yaptığı "Erzincan Şehrinin Mekansal Değişimi Tarihi Mimari Örnekleri 1839-1939" kitabı Kriter Yayınevi tarafından yayınlandı.

Kitabın tanıtım metninden:

“Erzincan gibi hem kadim hem de doğal afetler ile ciddi sınavlar veren şehirlerde, şehir ve mekân hafızası çok etkilenir. Özellikle göç yolları ile çok kültürlü, depremsellikle yıkılıp yeniden yapılanma süreçlerini aynı anda yaşayan Erzincan’da mimari kültür takibi yapmak meşakkatli bir iştir.

1900’lü yılların ardından yaşanan teknolojik gelişmeler ile görsel kayıtlar bu mimari takibi kolaylaştırmıştır. Kayıt altına alınan fotoğraflar, şehrin dokusunu, görünümünü, sanatsal yönlerini ve malzeme seçimlerini ortaya koyabilmektedir.

Özellikle 1839-1939 yılları arası merkeze alınmıştır. Modernleşme, cumhuriyet vizyonu faaliyetleri ile şehir mimari örnekleri paylaşılmıştır.

Askeri yapılar açısından zengin arşiv kaydı olan Erzincan için mimari örnekler, tarihi akış ve arşiv belgelerinin ışığında, şehir tarihi de değerlendirilip bir kesit olarak ele alınmıştır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın