Ertuğrul Günay Çamlıca’ya camiye karşı çıksa ne değişir?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, partisi tarafından sayısız kez yalanlanmasına rağmen bu sefer Çamlıca'ya cami yapılmasına karşı çıktığını söyledi. En ilginç açıklaması ise HES'ler ile ilgili olanıydı...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün bir Tv programında yaptığı açıklamalar ile gündemdeki konulara değindi. Günay Çamlıca’ya cami yapılmasına karşı olduğunu söylerken, HES’ler ile ilgili tespiti ise oldukça dikkat çekiciydi…

Cami’ye karşıyım diyor ama hükmü var mı?

Kültür ve Turizm Bakanı son zamanlarda çokça tartışılan Çamlıca’ya cami yapılma önerisi hakkında da konuştu. Bu konuda kendisine ulaşmış bir bilgi ya da başvuru olmadığını belirten Günay, “Bu konuda mütedeyyin basında da zaten insan olmayan yerde cami yapılmasının bizim örfümüze uygun düşmediğini okudum. Camiler bizde öyle büyük tepelere filan yapılmaz. Çünkü cami kendisi bulunduğu yere değer katar. Değerli bir tepeye cami yapalım diye bir kaygımız tarih boyunca olmamıştır” dedi.

Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde Çamlıca tepesine dev bir cami yapılacağını açıklamıştı. Proje çalışmasının tamamlandığını belirten Erdoğan şöyle konuşmuştu: “İki ay içinde falan dozerler çalışmaya başlar. Bir an önce buraları bitirirken bunların altında aynı şekilde bu hat, tezhip, ebru bütün çalışmalara yönelik imkânlar da olacak. Buralara geçmişte nasıl kenarda medrese odaları varsa. Bunun da bu günkü anlamda yine çalışmalarını mimarlarımız inşallah yapıyorlar, yapacaklar.Çamlıca’da da bu dev Camii İstanbul’un her yerinden görülecek şekilde dizayn edildi. İnşallah Üsküdar’ın camlarında artık farklı yansımalar olacak.”

Ertuğrul Günay daha önce de partisinin icraatları ile çelişen açıklamalarda bulunmasına rağmen bir çok kez kendisini tekzip etmek zorunda kalmıştı. Ucube krizi, Haydarpaşa ile ilgili yaptığı açıklamalar bunlardan birkaçı…

HES’ler konusunda gayriciddî açıklama

Günay AKP’nin başını ciddi şekilde ağrıtan HES karşıtları ile ilgili de gayriciddi açıklamalarda bulundu. Günay’a göre dereye 4-5 HES yapılsa köylü itiraz etmez. “Dün termik santrallere karşı çıkarken HES yapılsın diyenler şimdi tersini savunuyor” diyen Günay, “yenilenebilir enerjiyi kullanmak gerekiyor. Ancak hidroelektrik santraller yapılırken ölçü kaçıyor, bir derenin üzerinde 20 tane santral yapılmak isteniyor. Mesela 4-5 tane santral yapılsa köylünün de çok fazla itirazı olmayacak.”

Ertuğrul Günay, HES’lere karşı çıkan köylüleri “dört katlı ev” yapmakla suçlayarak literatürüne bir “tuhaf” açıklama daha eklemiş oldu:

“Ben de Karadenizliyim ama Karadeniz’de inanılmaz çirkin yapılaşma var. Bina yaparken kimse çatı yapmıyor, filiz bırakıyor, yetmiyor yaylaya dört katlı ev yapıyor. Yaylalar kötü birer kasabaya dönmüş facia durumda. Herkes elini vicdanına koymuş, hangimiz evinin önünü süpürüyor. Bu konuda herkes elini vicdanına koysun ve ilk taşı da günahsız atsın.”

Etiketler

Bir yanıt yazın