Ertuğrul Günay: ‘AKM denilen bir ucube var, inşallah kurtulacağız’

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "AKM denilen bir ucube yapımız var. Ondan inşallah yakında bir yeni yasa imkanıyla kurtulacağız" dedi.

Günay, Erdoğan Kars’taki İnsanlık Anıtı için “ucube” dediğinde düzeltmeye çalışmış, sonra da Erdoğan tarafından yalanlanmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 8 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan “Ankara Alışveriş Festivali”nin tanıtımı için yapılan basın toplantısına katıldı.

AVM’ci Bakan
Ankara’nın AVM konusunda Türkiye’de en hızlı giden illerden biri olduğuna dikkati çeken Günay, “İstanbul’da da söyledim burada da söylüyorum. Biz yeni alışveriş merkezleri daha fazla müşteri çeksin diye bu etkinlikleri yapmıyoruz. Sadece bunun için yapmıyoruz, elbette alışveriş merkezleri yaşasın orada bir sirkülasyon olsun istiyoruz ama geleneksel alışveriş merkezlerimizi de ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. Ankara’nın geleneksel alışveriş merkezlerini ihmal edersek o da Ankara’nın geleceğine karşı haksızlık olur. Bu merkezleri ayağa kaldırma konusunda bir gayret içerisindeyiz” dedi.

“AKM denilen bir ucube yapımız var”
Ankara’daki fuar alanlarından bahseden Günay, sözü AKM’ye getirerek şöyle dedi: “Bizim 1980 yılında Kenan paşanın aklıyla yapılmış AKM denilen bir ucube yapımız var. Ondan inşallah yakında bir yeni yasa imkanıyla kurtulacağız. O yapı ne çevresiyle, ne donanımıyla, ne kullanım alanlarıyla ihtiyacımıza cevap vermiyor. Ben bir masraf yapmıyorum oraya, kaldırılması gerektiği için. Bugünkü haliyle gerçekten hepimizi derin üzüntüye sevk ediyor. Fuar alanı bizi bundan kurtaracak. Bunu çok önemsiyorum. Ankara içerisinde fuar yapmak isteyenlerin medeni bir mekana sahip olmasını sağlayacak Büyükşehir Belediyemiz bunu heyecanla bekliyorum.”

“Ucube” sıfatının sanatsal ürünler hakkında kullanılması, Başbakan Erdoğan’ın Ocak 2011’de Kars’taki İnsanlık Anıtı için bu sözü kullanmasıyla yaygınlaşmıştı. Erdoğan anıt için “ucube” dediğinde kamuoyundan ve sanat camiasından büyük tepki toplamış, Kültür Bakanı Günay da televizyona çıkıp, herkesin gözünün içine baka baka “Başbakan heykele ucube demedi” diyerek yalan söylemişti. Erdoğan da hemen arkasından Günay’ı yalanlayarak “ucube” dediğini doğrulamıştı. Zaten Erdoğan, bu sözü ilk seferinde de televizyon kayıtları varken söylemişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın