Erlang Kasabası Tianbao Mağara Bölgesinin Yenilenmesi

Çin’in Gulin bölgesindeki Erlang kasabasında bulunan Tianbao Mağarası bölgesinin yenilenme çalışması, Jiakun Architects tarafından yürütüldü.

Proje alanı, Çin’in Luzhou kentinin Gulin bölgesindeki Erlang kasabasında, doğal ve iyi likörler yapmak için kusursuz olan Chishui Nehri havzasının yanında yer alıyor. Tianbao zirvesinin altındaki uçurumun orta kısmında konumlanıyor.

Dünyanın en büyük doğal likör depolama mağaraları olan Tianbao Mağarası, Dibao Mağarası ve Renhe Mağarası da burada bulunuyor.

Pan Müzesi: Proje, sürekli bir mekansal senaryo yaratan çoklu uzamsal işlev düğümlerinin içeriğini düzenlemek için edebi anlatım stratejisini benimsiyor. Dolaşım, ritmin düzenlenmesine odaklanıyor. Alanın konumuna, yükseklik farkına ve şekline göre, ziyaretçilerin deneyimini zenginleştirmek için ışık ve gölge alanı, açılış ve kapanış, kıvrımlar ve dönüşler dikkatli bir şekilde düzenlenmiş.

Genel Düzen: Alan, yüzyıllardır önde gelen Çin likörlerinden biri olan Lang likörünün üretim sahasıydı. Yeni binalar kötü koşullardaki eski binaların yerini almış ve dağların arasına dağılan ayrılmış binaları dairesel bir döngüde birbirine bağlamış.

Çardak Girişi: Bambu ve çelik birlikte kullanılarak altmış metre uzunluğunda yeşil bir tünel inşa edilerek insanlara güçlü bir mekan hissi kazandırılıyor.

Resepsiyon Alanı: Chishui Nehri’ne bakan uzun yatay pencere, dağlara doğru bir manzara sunuyor.

Avlu: Koridorun üç tarafı ayna gibi yansıtan su ile çevrelenmiş.

Ahşap Avlu: Ahşap avlu, asma tavanı olan, tavanı alçak bir alana sahip. Duvarları çevreleyen panaromik projeksiyon ile likör yapımı gösteriliyor.

Sergi Salonu: Ahşap avlunun ardından ziyaretçiler sergi salonuna varıyorlar. Sergi salonunun her iki tarafında raflar yer alıyor. Aynalar tavana ve zemine monte edilerek çoklu yansımalarla “sınırsızlık” hissi uyandırılmış.

Koridor boyunca ilerlendiğinde deneyim alanına erişim sağlanıyor. Beton kemerli kirişlerin altında, bireysel deneyim odaları yer alıyor.

Likör Tadımı: Geniş saçaklara sahip likör tadım alanı yüksekte duruyor ve etrafı su ile çevrilmiş.

Teraslı Bahçe: Ziyaretçiler, kiraz ağaçları boyunca merdiven basamaklarında yürüyor ve çeşitli manzaraların tadını çıkarabiliyor.

Geçit ve Köprü: Ahşap geçit ve köprü ormana doğru kıvrılıyor.

Asansör & Uçurumda Kenarındaki Restoran & Renhe Mağarası: Asansör, restoran ile Renhe Mağarası’nı birbirine bağlayan dağa kadar yükseliyor.

Malzeme ve İnşaat: Çıplak beton ve yerel taş peyzaja entegre edilerek temel işlevsel alanların temelini oluşturmuş. Hava koşullarına dayanıklı portakal kırmızısı çelik iskelet temel üzerine desteklenmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın