Erensan, Atlantic Group’la Okyanuslara Açılacak

Erensan ile Fransa'nın iklimlendirme sektöründeki dünya devi Atlantic Group arasında yaklaşık 1 yıldır süren ortaklık görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

İstanbul Swissotel’de düzenlenen imza töreninde konuşan Erensan Yönetim Kurulu Başkan vekili Ali Eren, “72 ülkeye ihracat yapan, 12 milyon EURO’luk ihracatı ve 25 milyon EURO’luk cirosu ile dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Erensan olarak yıllardır pek çok küresel markadan ortaklık teklifleri aldık. Biz de büyüme ve ihracat hedeflerimiz doğrultusunda uluslararası stratejik bir partner arıyorduk. Yaklaşık 1 yıldır süren görüşmeler sonucunda, 840 milyon euro cirosu ile Fransa’nın önde gelen sanayi kuruluşlardan biri olan Atlantic Group ile ortaklık konusunda her yönü ile anlaşmaya vardık” diye konuştu.

Yapılan ortaklıkta Fransız partnerlerinin yönetime denetçi olarak katılacağının altını çizen Eren, “Erensan yüzde yüz yerli üretim yapan bir Türk markası olarak yoluna büyüyerek devam edecek” diye konuştu.

Erensan İstanbul ve Yozgat fabrikalarında Atlantic Group’un bazı markalarının da yüzde yüz yerli olarak üretileceğine değinen Ali Eren, “Bu sayede üretim kapasitemiz iki kat, istihdamımız da yüzde 30 artacak” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın