Erdoğan: Yeni AKM’yi Tabanlıoğlu Mimarlık Tasarlıyor ve 2018 Sonunda Bitecek

15 Eylül’de ATV’de yayınlanan Gündem Özel programına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKM’nin yeni binasının Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlandığını ve binanın 2018 sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Programın sunucularından Banu El’in “kültür sanatla ilgili hakikaten yapmayı çok arzuladığınız, nihayete erdirmek istediğiniz projeniz var mı? eksik kaldığınızı sürecin biraz yavaş ilerlediğini düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine: 15 yıllık dönem içerisinde en eksik diyebileceği konunun kültür-sanat olduğunu, bu eksikliği giderebileceğine inandıklarını, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile yaptıkları görüşmede kendisine kültür-sanatta ciddi bir sıçrama yapılması gerektiğini söylediğini dile getirdi.

Programın diğer sunucusu Salih Nayman’ın Atatürk Kültür Merkezi’ni gündeme getirmesine cevap olarak, projeyi Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığını ve projenin tanıtımının 2 ay içerisinde Ankara’da yapılacağını hemen ardından inşaata başlanacağını söyledi:

“AKM Benim Hayalimdi” 

Belediye başkanlığımdan beri AKM benim hayalimdi bir diğeri Harbiye’deki Kongre Merkezi’ydi. Kongre Merkezi’ni başbakanlığımın ilk döneminde yaptık…

… Atatürk Kültür Merkezi’ni şu anda yıkıyoruz. Çok güzel bir proje ortaya çıktı. Öyle zannediyorum ki kısa bir zaman içerisinde, inşaat başlayacak ve hedefimiz 2018’in sonu gibi AKM’yi bitirmek.

…AKM tam opera binası diyebileceğimiz bir bina değildi, yarı opera binasıydı. Taksim’deki tam bir opera binası oluyor.

…Sadece opera gösterilerinin yapılacağı günlerde açılacak bir yer değil yıl boyu pek çok hizmetleri de verebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın