Erdoğan: Ucube İnşaatlarla İstanbul’a Yanlışlar Yaptık

Erdoğan, "Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbulumuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık. İşte şimdi birçok yerlerde diyoruz ki kentsel dönüşüm yapalım, diyorlar ki 'yok'. Yapmayın etmeyin, gelin bunu yapalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbulumuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık” dedi.

Erdoğan, Kulüpler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın anne ve babası adına yaptırılan Küçükçekmece’deki Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, burada İstanbulla ilgli konuştu:

“Şimdi gerek belediye başkanımız gerek ilçe belediye başkanlarımız büyük bir dayanışma içinde hamdolsun İstanbulumuzu çok daha iyi günlere taşıyorlar, hep birlikte taşıyacağız. Çünkü İstanbul sıradan bir şehir değil, İstanbul müstesna bir şehir. Dünyanın gözdesi bir şehir. ‘Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar olmaz’, ‘Güleni şöyle dursun ağlayanı bahtiyar.’… Öyleyse İstanbul için hep birlikte elimizden geleni yapacağız ama İstanbul’a çok yanlışlar yaptık, onu da söyleyeyim. Ucube inşaatlar yaptık. Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbulumuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık. İşte şimdi birçok yerlerde diyoruz ki kentsel dönüşüm yapalım, diyorlar ki ‘yok’. Yapmayın etmeyin, gelin bunu yapalım.

“Kentte itfaiye aracının giremediği yerler bulunduğunu kaydeden Erdoğan, “Allah göstermesin bir deprem olsa o depreme dayanıklılığı olmayan binalar var. Bunları şimdiden yıkalım ki depreme dayanıklı binalar olsun. Ne yazık ki bu konuda bir dirençle karşı karşıyayız. Gelin bize yardımcı olun. Bu kentsel dönüşümleri yapalım. Ben cumhurbaşkanınız olarak bunu söylüyorum. Dost acı söyler ama gerçeği söylemem lazım, bunu söylüyorum. İstanbulumuzun güzelliğine gölge düşürmeyelim.”

Etiketler

1 Yorum

  • taner-doger says:

    1-“İstanbul’a çok yanlışlar yaptık, onu da söyleyeyim. Ucube inşaatlar yaptık.”
    2-“…diyoruz ki kentsel dönüşüm yapalım , diyorlar ki ‘yok’. Yapmayın etmeyin”
    3- (bkz 1)

Bir yanıt yazın