Erdem Mimarlar’ın Icelandic Nehri Köprüsü Hayata Geçiyor

Geçtiğimiz Ocak ayında Kanada'nın Riverton Kasabası'nda Icelandic Nehri için açılan yaya köprüsü yarışmasını kazanan Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşlerin projesi hayata geçmeye hazırlanıyor.

 Yarışma şartnamesine göre, uygulama projesinin ilkbaharda tamamlanması ve köprünün açılışının Ekim ayında yapılması öngörülüyor.

Sunay Erdem proje ile ilgili bilgi verirken şunları ifade etti: “Köprünün asıl açılışı doğanın köprüyü kucakladığı zaman olacak. Köprünün kimliğini oluşturan bölgedeki yerel yeşil doku ve bu dokunun köprüyle bütünleşmesi birkaç yılı alır. Nehir kenarındaki sarmaşık bitkilerin köprüyü sarması ile ancak köprü nehre ait olacak. Bunu da heyecanla izleyip bekleyeceğiz.”

Günay Erdem de genelde projelerinde doğa ile entegrasyona önem verdiklerini, yeşili mimaride sadece süs olarak hiçbir zaman kullanmadıklarını belirtti. Doğada her şeyin bir fonksiyonu olduğu gibi, kendi projelerinde de yeşili, bazen iklimlendirme, bazen organik tarım bahçesi olarak, bazen de konstrüktiv (taşıyıcı, ısı yalıtım vb.) amaçlı kullandıklarını söyledi.

Erdem Mimarlar bu aralar Ankara’da bir kurumun teknolojik olarak Türkiye’de ilklere sahne olacak 110.000m²’lik inşaat alanına sahip hizmet binası inşaatına başlamak üzere; ayrıca Yeni Zelanda’da katıldıkları bir uluslararası yarışmadan haber bekliyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın