Erbaa’da çılgın proje hayata geçiriliyor

Kelkit Irmağı'nın oluşturduğu kıyı bandına yapılan 'Erbaa Park Vadi' projesi çalışmaları devam ediyor. Erbaa Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi beklenen proje Yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacak.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yehinan, “Vadi iki ay içersinde hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Erbaa Belediyesi tarafından Kelkit Irmağı’nın oluşturduğu kıyı bandına yapılan ‘Erbaa Park Vadi’ projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Tokat’ın Erbaa İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi beklenen proje 4 etapta gerçekleşecek. Yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olması beklenen ‘Erbaa Park Vadi’ projesiyle göller, piknik alanları oluşmaya başlandı. Kelkit Irmağı’nın en iyi şekilde değerlendirilmesi amaçlanan proje çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yenihan, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük rekreasyon projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Proje Bölgesinde bulunan kum ocaklarını kaldırmaya başladıklarını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yehinan, ‘Göllerimiz de ortaya çıktı. Projemizin 1. etabını tamamlamak üzereyiz. Göl kenarına duvarlar ile çeviriyor, yeşil alanlarımızın alt yapı sulama sistemlerini tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzde ki günlerde aydınlatma ihalesini de tamamlayıp iki ay içersinde halkımıza ve çevre il ve ilçelerden gelecek misafirlerimize hizmet vermeye başlayacak. Adı ‘Çılgın Proje’ diye konulan hizmetimiz bölgenin eğlence ve dinlenme merkezi olacak. Bu arada Belediyemize İş Kur tarafından 8 ay süre ile 75 işçi geçici olarak istihdam edildi. Çalışmaya başlayan işçi kardeşlerimiz ile projemizin hayata geçmesi daha da hız kazandı. Bizim bu çalışmamıza destek olan Tokat İŞKUR İl Müdürümüze ve Çalışma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

DEV PROJENİN İÇİNDE YOK YOK
İncelemeler esnasında bir yatırımcı proje inşaat alanını ziyaret ederek Başkan Yenihan’dan proje bünyesine akua park ve olimpik yüzme havuzu yatırımı yapmak için görüşme talep etti. Şimdiden dikkatleri üzerine çeken dev proje bünyesinde yer alacak tesisler ise şu şekilde: “Kültür merkezi, 20 bin kişilik stadyum, atletizm pisti, spor salonu, golf sahası, spor kompleksi, olimpik yüzme havuzu, aqua park, piknik alanları, göller, hayvanat bahçesi, karting pisti, balık tutma ve seyir üniteleri, koşu ve bisiklet yolları, sergi ve kermes stantları, yöresel yemek stantları, gül ve lale bahçeleri, çim amfi, çocuk oyun alanları, çok amaçlı sosyal mekanlar.’

Etiketler

Bir yanıt yazın