Engelsiz havaalimanı sayısı ikiye yükseldi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanları ve uçaklarda gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla 'Engelsiz Havaalanı Projesi' başlattı.

Bu kapsamda iki işletmeye daha ‘Engelsiz Havaalanı Kuruluşu’ unvanı verildi. İlk olarak İstanbul’un Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’ye verilen ‘Engelsiz Havaalanı Kuruluşu’ unvanını, gerekli altyapıyı sağlayan Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği AŞ ile Antalya merkezli Corendon Havayolları da aldı.

Fraport IC İçtaş, Engelsiz Havaalanı Projesi’nde terminal işletmeciliği alanında istenilen, ‘engelli otoparkından terminallere ulaşımın sağlanmasını, yardım isteme noktasının oluşturulmasını, x-ray geçişlerinde gerekli uygulamaların yapılmasını, danışma ve check-in noktalarından uçağa geçişe kadar olan tüm bölümlerde gerekli kolaylıkların sağlanmasını ve engelli yolculara hizmet veren ilgili tüm personele eğitim verilmesini’ sağladı. Turistik Hava Taşımacılık AŞ (Corendon Airlines) de, proje kapsamında, ‘Braille alfabesinin kullanıldığı güvenlik kartlarının oluşturulması, kabin ekibi personelinin konu hakkında bilgilendirilmesi ve eğitimlerinin tamamlanması, engelli yolculara sunulan hizmet kalitesine ilişkin değerlendirmelerin yapılması, web sayfasında gerekli bilgilerin sunulması ile yürütülen çalışma ve uygulamaların şirket prosedürlerine dahil edilmesini gerçekleştirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın