Endüstriyel Mirasla Harmanlanan Yekpare Kütleye Sahip Bir Otel

Lozan'ın merkezi Le Flon bölgesinin batısında yer alan ve localarchitecture tasarlanan Le Flon Oteli, alanın endüstriyel mirasıyla harmanlanan yekpare bir kütleye sahip.

Lozan’daki tarihi Le Flon bölgesi, 20. yüzyılın ikinci yarısına kadar ticari kullanıma tahsis edilen, merkezi yük ve depolama yeri olarak hizmet eden bir alandı.

Büyük bir sinema kompleksi ve çeşitli ticari binaların (Burckhardt + Partner tarafından) inşası bölgeyi canlandırdı.

localarchitecture tarafından tasarlanan otelin ölçeği, eski depoların düzeniyle şekillenen tarihi şehir ızgarasına uyuyor.

Bir köşe parseline yerleştirilen, otel komşu binalar ile etkileşim halinde küçük bir meydan oluşturuyor. Konik beton sütunlardan yapılmış olan geçit, komşu binaların arkadlarını tamamlayarak kamusal alanı genişletiyor. Böylece zemin kat, Voie du Chariot’taki yaya bölgesine de bağlanıyor.

Cephedeki tekrarlayan modüler elemanlar, localarchitecture’ın tasarımında merkezi bir rol oynuyor. Modüler cephe sistemi Hotel Flon’un hem kat planında hem de cephesinde oldukça belirgin.

Prefabrik beton elemanların tekrar motifleriyle oluşturulan otelin dört cephesi homojen bir görünüme sahip. Ayrıca prefabrik kare beton elemanların her biri bir otel odası tanımlıyor.

Cephenin katı yapısı, binaya içe dönük bir karakter kazandıran tamamen kapalı duvar modülleri ile vurgulanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın