Endüstriyel Mirasın Karma Kullanımlı Bir Yapıya Dönüşümü: Kornversuchsspeicher

Endüstriyel Mirasın Karma Kullanımlı Bir Yapıya Dönüşümü: Kornversuchsspeicher

Berlin'de yenilenen tarihi endüstriyel bir yapı, çok amaçlı bir tesise dönüştürüldü.

Kornversuchsspeicher, 19. yüzyılın sonunda Berlin’in hızla artan nüfusunun gıda tedarikini güvence altına almak amacıyla 1898 yılında Hamburger ve Lehrter yük depolarının eski yerinde inşa edildi.

Bilimsel bir misyona sahip olan bu bina, tahıl için yeni depolama yöntemlerinin araştırılması amacıyla kullanılıyordu. Yıllarca boş kaldıktan sonra ara sıra yaratıcı bir alan olarak kullanılan tuğla yapı, son yıllarda AFF Architekten tarafından özenle yenilenip, yedinci bir kat eklenerek genişletildi ve endüstriyel cazibesini tamamen korumaya odaklanarak modern bir etkinlik, gastronomi ve ofis binasına dönüştürüldü.

En üst katta iç ve dış mekanlar arasındaki sınırı ortadan kaldırmak ve Europacity kanalının geniş manzarasını sunmak üzere toplam dört adet büyük sürgülü pencere kullanıldı. Bunlar binanın her iki uzun tarafındaki cepheleri 55 metrekareden fazla açarak en üst katı cömertçe gün ışığı ile dolduruyor.

Profillerin kırmızımsı kahverengi oluşu klinker tuğla cepheyle uyumlu sağlıyor ve sadece 34 mm genişliğindeki bu pencere doğramaları görsel olarak arka plana iyice karışıyor. Tavanlara ve duvarlara gömülen çerçeveler bu izlenimi daha da güçlendiriyor.

 

Zemin katta, bir başka sürgülü pencere, yemek alanı ile dış mekan arasında kesintisiz bir geçiş sağlıyor ve bu pencere, odaya eklenmiş bir duvar cebi sayesinde maksimum ölçüde açılabiliyor. Berlin’in merkezindeki bu yeni ve eski simge yapıda hem içeriden hem de dışarıdan harika manzaralar yakalamak mümkün.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın