Endüstriyel Estetiğe Sahip Tudor Esintili Bir Ev

Surman Weston, Londra'nın güneybatısındaki Surbiton'da, çevredeki banliyö evlerinden farklılaşan Tudor tarzı cepheye sahip bir ev inşa etti.

Ditton Hill House adlı yapıda, müşterinin endüstriyel estetiğe sahip çağdaş bir ev talebi Londra banliyösündeki konumuyla birleştirilerek projelendirilmiş.

Mahalledeki hakim Tudor mimarisi esintili evlerden farklılaşmak için projede modern endüstriyel malzemeler kullanılmış. Dışında çelik iskelet kullanılan evin A şekilli tasarımı ve ön -arka cepheleri çevre evlerle uyum sağlamış. Cephelerde Tudor mimarisinde bulunan yapıya benzer bir desende düzenlenen yapısal çerçeve tuğla panellerle doldurulmuş.

Binanın yola bakan cephesinde, hem çelik hem de tuğla elemanlar beyaza boyanarak nötr bir yapı oluşturulurken, bahçeye bakan cephede, birinci kat balkonu çevreleyen delikli tuğlaların kullanımıyla göze çarpan bir etki yaratılmış.

Evin içindeki çelik çerçeve, tam boy pencerelerden bahçeye bakan bir oturma ve yemek alanı gibi geniş alanların oluşturulmasını sağlamış.

Ev, endüstriyel estetiği vurgulamak için üç katlı bir giriş holünün etrafında inşa edilmiş. Bu giriş boşluğuna bir çalışma odası ile yemek alanına açılan bir oturma odası ve küçük bir tuvalet eklenmiş.

Giriş holüne 45 derece açıyla yerleştirilen beton bir merdiven, iki yatak odası, iki banyo ve iki soyunma odasından oluşan birinci kata çıkıyor.

Ana yatak odasının arka bahçeye bakan geniş bir balkona erişimi var.

Ev ilk bakışta Tudor mimarisine çok benzer özellikler barındırmasa da, proje ofisi Surman Weston bazı ayrıntıların bağlantıyı vurguladığını belirtiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın