Endüstriyel Binadan Dijital Fabrikaya Dönüşüm: Luxottica Digital Factory

Park Associati, Luxottica Digital Factory projesi için daha önce General Electric tarafından kullanılan Milano’daki mevcut bir endüstriyel binayı yeniden yorumladı.

Fotoğraflar: Andrea Martiradonna

Daha önce General Electric tarafından kullanılan binanın yeniden yorumlanması için restorasyon ve güçlendirme çalışmaları yapılarak orijinal betonarme kirişler de dahil olmak üzere ana hacimler ve bina karakteri korunmuş, cepheye ve iç mekana yenilikçi eklemeler yapılmış.

Mimarlık ofisi, Luxottica’nın marka değerini ön plana çıkarırken yeni yapıya ev sahipliği yapan Milano sokaklarının sosyal dokusuna da saygı duymaya çalışmış. Tasarımda üzerinde durulan teknolojik ve yapısal arka plan araştırmaları, binanın şeffaflığına ve iç mekan parlaklığına katkıda bulunmuş. Binanın Tortona’ya bakan cephesi dikey bronz ince kolonlar ve boydan boya cam ile kaplanmış.

Luxottica Digital Factory’nin yeni iç mekanları, zemin katta bir miktar ticari alana sahip bir showroom ve bir dijital laboratuvar/yüksek teknoloji inovasyon merkezi içeriyor.

Zemin kattaki iç bahçe ve birinci kattaki yeşil teraslar sayesinde aydınlık ve konforlu olan iç mekanlar, yeşil ve resmi olmayan toplantı alanlarından faydalanıyorlar. LEED kalite ve sürdürülebilirlik protokolüne uyan bu detayların projeye GOLD Sertifikası kazandıracağı tahmin ediliyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın