Endonezya’da Kırmızı Kumtaşıyla Kaplı Bir Mikro Otel: PituRooms

Sahabat Selojene, Endonezya'nın Salatiga şehrinde 2,8 metreye 12 metrelik dar bir arsa üzerinde bir mikro otel tasarladı.

PituRooms adlı bu mikro otel bir zamanlar bakımsız bir çöplük olan arsanın üzerine inşa edilmiş.

Ülkenin en ince oteli olarak adlandırılan otel, farklı temalara sahip üst üste dizilmiş yedi odaya sahip ve çatı katındaki salonuyla yerel bir ikon haline gelerek, ağırlıklı olarak alçak katlı yapılar arasında benzersiz bir bakış açısı sunacak şekilde hayata geçirilmiş.

Ofis PituRooms projesi ile dar bir arsada, bina yönetmeliklerini yaratıcı bir şekilde yönlendirerek ve yenilikçi tasarım çözümleri kullanarak aynı zamanda da 20. yüzyılın başlarından kalma eski çevre duvarını koruyarak bu zorluğun üstesinden gelmiş.

İnce binanın dayanıklı olmasını sağlamak için derin bir kuyu temel kullanılmış. Titiz detaylar, mevcut duvarlar ve derin alt yapılar boyunca örülerek, yapıyı üst katlarda dışa doğru bükerek orijinal sınır çizgisi geri kazanılmış. Mimari işlevsellik ön planda tutularak; üst kattaki makine ve servis odaları çelik ızgaralarla kaplanmış.

Kırmızı kumtaşı dış cephenin doğusunda yer alan solungaç benzeri bir özellik ile  doğal havalandırma sağlanmış.

Proje, küçük Endonezya kasabalarındaki arazi ile ilgili yaygın sorunlara yenilikçi bir yanıt olarak tasarlanmış ve kalkınma için alternatif bir model olarak geliştirilmiş.

Otelin tasarımıyla ve  tam donanımlı olanaklara sahip, orijinal sanat eserleriyle dekore edilmiş mikro odalarla konforun pekiştirilmesi sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın