Endonezya’da C Formlu Bir Yaratıcı Merkez

Endonezyalı mimarlık ofisi Local Architecture Bureau (LAB), "yaratıcı insanlar için bir üretim merkezi" olarak tanımladığı Bogor Creative Hub’ı tasarladı.

Ortak çalışma alanları, yönetim ofisi, sergi salonu, oditoryum, workshop bölümleri ve bir kafeyi içeren katmanlı bina, açık bir platform olarak hareket eden ilham verici bir alan olarak hayata geçirilmiş.

Yapı, Hollanda Koloni Dönemi’nde inşa edilmiş 200 yıllık tarihi bir binanın bitişiğindeki geniş bir arazi üzerinde yer alıyor. Alçak katlı, yaratıcı platform binası avluyu saracak şekilde hassas bir şekilde araziye oturuyor.

C şeklindeki proje, her yönden erişilebilir, gözenekli bir form olarak tasarlanmış, parkın bir uzantısı olarak çevredeki açık alanı kesintisiz bir şekilde birbirine bağlıyor. Kavisli form arazi içindeki büyük ağaçlara ve tarihi kolonyal binaya doğru, sanki kompleksin kenarını dolduruyormuş gibi yönlendirilmiş.

İçerideki bölümler tropikal tasarımın baskın bir ifadesi olarak yansıyan tek yöne eğimli çatı altında farklı geometrilerde tasarlanmış. Projenin içindeki tüm bölümler ortak alan olarak kullanılan açık teraslarla çevrilmiş.

Binaya giren ziyaretçiler, teras ve iç mekan arasındaki geçişi yumuşatan, bir eşik görevi gören, tekrar eden sütun dizisinden geçiyor. Teras boyunca devam eden kapalı-açık alan hissi; eğitim, eğlence ve açık hava performansı arasında kapsayıcı bir ortam sağlayacak şekilde planlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın