En yaşanabilir kent değişmedi

Dünyanın en yaşanabilir şehirleri sıralamasında; Viyana'yı geride bırakan Melbourne kentinin Türk sakinleri, şehrin bu unvanı hak ettiğini düşünüyor.

Dünyanın en yaşanabilir şehirleri sıralamasında Avusturya’nın başkenti Viyana’yı geride bırakarak ilk sırada yer alan Avustralya’nın Melbourne kentinin Türk sakinleri, şehrin bu unvanı fazlası ile hak ettiğini düşünüyor.

Melbourne’ın Türk kökenli sakinlerinden, şehir merkezinin 12 yıldır temizlik işlerini yapan Nihat Çaprak, Melbourne’ın seçilmeyi hak ettiğini söyledi. Çaprak “Melbourne neredeyse 24 saat canlı hiç durmadan hareket var, hak ediyor” dedi.

Melbourne’lü Türkler sadece temizliği ile değil; festivalleri, trafiği, şehir planlaması, sosyal aktiviteleri ve yarışmaları ile de şehrin özel bir yeri olduğuna inanıyor. Şehir merkezinde büfe çalıştıran Şenol Kocabıyık, “Melbourne şehri de dünyanın en yaşanılabilir şehri olmayı hak eden bir şehir, biz burada rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyoruz” dedi.

Melbourne’de gazete bayiliği yapan Alparslan Deniz, “Trafik kazalarından insan ölmüyor, terörizm yok, suç oranları çok düşük, iş bulamazsanız bile devletin sizi sübvanse etme durumu var, okumak istiyorsanız okuyabilirsiniz, böyle bir yerde insanlar yaşamak ister” dedi.

Melbourne, The Economist Intelligence Unit tarafından 2011 yılından sonra 2012 yılında da dünyanın en yaşanabilir şehri seçilmişti. İstikrar, sağlık, eğitim, altyapı, kültür ve çevre kategorileri esas alınarak puanlandırılan dünyanın en yaşanabilir şehirler sıralamasında Melbourne 97,5 puanla birinci, Viyana 97,4 puanla ikinci, Vancouver 97,3 puanla üçüncü sırada yer almıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın