En Sevdiğiniz Televizyon Dizilerinden Ünlü Mekanlar Haritası

Televizyon dünyası Washington D.C.'yi ele geçirseydi ne olurdu? John Brownlee'nin Dorothy TV haritasına binaen kaleme aldığı metine göre bu fikir biraz garip ama fazlasıyla cezbedici.

Hepimiz televizyon dizilerinin kendilerine ait farklı küçük dünyaları olduğunu düşünürüz. Gerçek dünyaya referansla aynı şehirde çekilen iki farklı dizi mekanı asla kesişmez. Öyle ki; bir dizideki herhangi bir karakterin, başka bir diziye çaya gitmesi ya da bir dizideki ana sahnelerden birinde başka bir dizi karakteriyle karşılaşma olasılığı yoktur; düşüncesi bile saçmadır hatta. Peki, ya televizyondaki bu parçalanmış gerçeklikler biraraya geldiğinde anlamlı bir bütün oluştursa nasıl olur? Ve bir nedenden ötürü, bu birleşme Washington D.C.’de meydana gelse?

Dorothy’nin haritası Washington D.C.’nin şehir planını, televizyon dizilerinden elde ettiği sanal eklemelerle dönüştürüyor. Sonrası, gözümüzü kapatıp aşina olduğumuz dizi isimlerini ve mekanlarını yeni haritada yerleştirmek. Beyaz Saray’a Aaron Sorkin’in West Wing, yolun karşısındaki Anayasa Bahçelerine One Tree Hill, ve Anayasa Bahçeleri Gölü ve Lincoln Havuz Anıtı’na The Lakes and Ricki Lake dizi mekanları oturuyor. Kentin kapalı medcezir bölgesi, yavaş çekimde saniyede 120 kare koşu yapan balıketli ve silikonlu yüzücülerle tıka basa dolu Baywatch’a dönüşüyor. Theodore Roosevelt Adası Gilligan’s Island olurken, barındırdığı havaalanı nasıl temsil edilse? Tabii ki, Project Runaway. Potomac’in ilerisinde aşağıda, The Love Boat ise kendini Temptation Island’ın yanında konumlandırarak suyun üzerinde durmaya çalışıyor.

West Wing 

Washington D.C’nin toplu taşıma sistemi de dahil ediliyor bu senaryoya. Çeşitli duraklarıyla metro, batıda Wagon Train ve Thomas the Tank Engine ile doğuda Shining Time Station televizyon trenleriyle yer değiştiriyor. Capitol’ı Downton Abbey devralıyor ve dizi karakterlerinden Dowager Countess resmi bir şekilde dudaklarını büzerek, Upstairs, Downstairs ve To The Manor Born’un komşu aristokratlarıyla kadeh tokuşturuyor.

Downton Abbey

Dorothy’nin TV haritası çevre komşularını da göstermekten imtina etmiyor. Misal, tüm tuhaflıklar güneydoğuda, The Twilight Zone ile The Quter Limits, Quantum Tunnel ve Quantum Leap ile birbirlerine bağlanıyorlar. Kuzeydoğuda, The Hills ve Beverly Hills 90210’de sosyete kendine ev bakıyor. Güneybatıda ise, The Simpsons ailesinin evini, Krusty Burger restoranını ve Springfield Okulu’nu bulabileceğin Springfield uzanıyor.

The Simpsons

Bu Washington T.V. haritası günümüzde bireylerin mekan algısında yerini sağlamlaştırmış dizileri ele alışıyla güncel ve ilginç bir proje. Harita, ilgililer için de, internet üzerinden satışa sunulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın