En iyi AVM yarışı

Dünyanın gözde metropollerini süsleyen alışveriş merkezleri arasında "en iyisi" olmak için verilen yarış son aşamaya geldi.

Yarışma, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından dünyanın en iyi alışveriş merkezini belirlemek üzere Las Vegas’ta düzenleniyor.

Yarışmada marka karması, doluluk oranı, bulunduğu bölgeye kazandırdığı artılar, pazarlamada yarattığı farklılıklar da dikkate alınarak adaylar arasından 10 finalist seçildi. Finale kalanlar arasında Türkiye’den Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi de bulunuyor.

Kozzy’den yapılan açıklamada, şöyle denildi:
“Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği tarafından ‘2010-2011 Türkiye’nin En İyi AVM’si’ seçilen ve 2011 Haziran ayında ICSC’nin Paris’te düzenlediği ödül töreninde kendi kategorisinde ‘Avrupa’nın En İyi Alışveriş Merkezi’ ödülünü alan Kozzy, Dünyanın En İyi Alışveriş Merkezleri yarışmasında da finalist olarak yarışmaktadır. Kozzy, Mayıs ayında Las Vegas’ta gerçekleşecek ödül töreninde, dünyanın çeşitli ülkelerinden finale kalan 10 rakibiyle boy ölçüşecek.”

Açıklamada, “en iyi AVM” seçimi sırasında mimari ve finans yapısının yanı sıra çevreye duyarlılık ve enerji verimliliği gibi özelliklerin de dikkate alınacağı belirtildi.

Türkiye’de, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği’nin (AMPD) temsilciliğini yürüttüğü Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi ICSC, 1995 yılında da Akmerkez’i “Avrupa’nın En İyi Alışveriş Merkezi” seçmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın