En büyük sanayi dönüşüm projesi Bayrampaşa’da!

5 Şubat'ta Bayrampaşa'da başlayacak dönüşümle 20 bin metrekarelik alan yıkılıp yerine modern hizmet tesisleri yapılacak.

Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşümü projesinin yıkımı, 5 Şubat’ta Bayrampaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Riskli olduğu tespit edilen 20 bin metrekarelik alan yıkılıp yerine modern hizmet tesisleri yapılacak

Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen sanayi alanlarının dönüşümüne start veren Bayrampaşa Belediyesi, Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşüm projesinin yıkımını 5 Şubat günü gerçekleştirecek. Riskli olduğu tespit edilen ve boşaltılarak yıkıma hazır hale getirilen 20 bin metrekarelik sanayi alanının yerine modern hizmet tesisleri ve çalışma merkezi inşa edilecek. Toplamda 33 bin metrekare ticaret, hizmet ve konut alanının yanısıra 11 bin metrekare otopark, kapalı pazar yeri, deprem afet koordinasyon merkezi, modern kurban kesim yeri ve üzerinde 4 bin metrekare yeşil alan ve spor merkezleri bulunacak.

‘İÇİMİZ RAHAT DEĞİLDİ’
Kentsel dönüşüme sadece konutları değil sanayi alanlarını da aldıklarını ifade eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Binlerce insanımız zamanının büyük bir bölümünü sanayi alanlarında geçiriyor. Bunları bilerek içimiz rahat olamaz. Depreme dayanıklı olmayan binalarda çalışmak büyük bir risk. Tüm bunları düşünerek, Türkiye de ilk kez, böyle büyük bir sanayi alanında sanayide kentsel dönüşüme start veriyoruz. Tek hedefimiz var. O da halkımızın güvenli binalarda yaşamlarını sürdürmesi” dedi.

BEŞİ BİR YERDE HİZMET TESİSİ
İstanbul Bayrampaşa’da başlatılacak sanayi dönüşümü ile birlikte yapılacak tesisin adı “Bayrampaşa Belediyesi Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi” olacak. 5 fonksiyonlu geliştirilecek tesisin, ilçeye dönüşümün yanı sıra sosyal açıdan da katkı sağlaması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın