Emre Madran’ı Kaybettik

Emre Madran geçirdiği kalp krizi sonrası aramızdan ayrıldı.

Eğitimci kişiliğinin yanı sıra, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi koruma tarihi, geleneksel yapı malzemesi ve yapım teknikleri, koruma mevzuatı, alan yönetimi, korumanın yönetsel ve parasal yönleri alanlarındaki çalışmaları ile tanınan, TMMOB Mimarlar Odası 40. dönem (2006-2008) ve 41. dönem (2008-2010) Merkez Yönetim Kurulu üyesi, ODTÜ Mimarlık Fakültesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Madran, 26 Eylül 2013, Perşembe günü aramızdan ayrıldı.

Kendisini saygı ve sevgiyle anıyor, mimarlık camiasına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

ÖZGEÇMİŞ

1944 yılında İzmir’de doğdu. ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde 1966 yılında Lisans, 1968’de restorasyon yüksek lisans, 1996’da restorasyon doktora eğitimini tamamladı. 1968-1973 yılları arasında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde, 1974-1981 yılları arasındaysa Kültür Bakanlığı’nda çalıştı. 1981 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak döndü. 1997 yılında doçent olduğu kurumdan, 2011 yılında emekli olarak ayrıldı. TMMOB Mimarlar Odası 40. dönem (2006-2008) ve 41. dönem (2008-2010) Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Akademik yaşamında ve Mimarlar Odası bünyesinde uzun yıllar Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi koruma tarihi, geleneksel yapı malzemesi ve yapım teknikleri, koruma mevzuatı, alan yönetimi, korumanın yönetsel ve parasal yönleri alanlarında çalıştı. Çoğu kültür varlıklarının korunmasını konu alan ve bir kısmını meslektaşları ile yazdığı kitapları, 100’den fazla yayınlanmış makalesi vardır. Ayrıca, yönetici, danışman ya da araştırmacı olarak koruma amaçlı imar planı, tek yapı ölçeğinde bir çok rölöve-restorasyon projeleri ve restorasyon uygulamalarında görev almıştır. Koruma ve Restorasyon Uzmanları ve ICOMOS Türkiye Milli Komitesi üyesidir.

Etiketler

3 yorum

  • kadri-atabas says:

    Sahip olduğu pek çok güzel niteliğin daha ötesinde bir dost kaybettim. Ortamımız sa, önemli bir sağduyu kaynağını…

  • bilen-kale says:

    Emre Madran çok derinliği olan bir Hoca idi. Kendisiyle NHKM’ de verdiği Hamamönü seminerinde ilk kez tanıştığımda çok ince -bilgi birikiminin gücünden- süzülüp gelen mizah duygusu karşısında şaşırıp kalmıştım. Onun kadar yüksek bir değeri kaybetmek çok çok üzücü .. Huzur içinde uyumanızı dilerim Hoca’m…

  • ayhan-coskun says:

    “KENTİN KAYBOLAN İZLERİ” konuşması ile beni feth eden usta, “Beyler şart mıdır? Başka kaynak arayın. Bu hepimizin mirasıydı.”sözleri ile konuşmasını bitirmişti , kendisine has üslübü olan usta, saygı ve sevgiyle anıyorum, mimarlık camiasına baş sağlığı diliyorum.

Bir yanıt yazın